KAJ NAM STREŽEJO V RESTAVRACIJAH? V Trstu meso, ki je morda okuženo s prašičjo kugo, v Vidmu pa ribe neznanega izvora

Trst

Restavraciji na Tržaškem in Videmskem so zaradi resnih pomanjkljivosti v higienskih razmerah začasno zaprli, pri čemer so zasegli večje količine neoznačenih prehrambenih izdelkov.

V restavraciji v Vidmu so pripadniki Obalne straže in strokovnjaki zdravstvenega podjetja za osrednjo Furlanijo odkrili 300 kilogramov neoznačenih prehrambenih izdelkov. Prestregli so večje količine rib in morskih sadežev neznanega izvora. Našli so tudi pomanjkljivosti v higieni, varnosti ter v upravljanju z živili. Lokalu so naložene globe, prehrambene izdelke so zasegli, lokal pa začasno zaprli, poroča Primorski dnevnik.

Tržaški in videmski karabinjerji ter osebje zdravstvenega podjetja so prav tako zaradi neustreznih higienskih razmer začasno zaprli restavracijo v Trstu. Zasegli so 50 kilogramov neoznačenih prehrambenih izdelkov v vrednosti 750 evrov ter naložili globe v višini 4500 evrov. Higienske razmere so bile skrajno pomanjkljive, prostori pa neprimerni. Prav tako so zasegli 26 kilogramov mesnih izdelkov, vzorec svinjskega mesa pa poslali na analizo zaradi možne okužbe z afriško prašičjo kugo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija