JUTRANJA TRAGEDIJA NA ENI NAJBOLJ PROMETNIH ULIC: Žensko ubil kos fasade (VIDEO)

Kronika

Pot v službo mimo 17-nadstropne zgradbe na 49. ulici in 7. aveniji na Manhattnu se je v torek zjutraj tragično končal za 60-letno arhitektko Erico Tishman, ki ji je padel na glavo kos dotrajane fasade in jo na mestu ubil. Večina mimoidočih tega v deževnem jutru pod dežniki ni niti opazila.

Lastniki zgradbe so nedavno plačali kazen, ker je inšpekcija ugotovila, da se lahko zgodi prav to, kar se je zgodilo. Razen nesrečne arhitektke ni bil poškodovan nihče drug, inšpektorji pa so za začetek lastnikom zgradbe ukazali, da nemudoma postavijo nadstrešek nad pločnikom. Sledila bo še kazen in seveda krepka odškodninska tožba svojcev pokojne. Predel mesta, kjer se je zgodila tragedija, je eden najbolj prometnih v celotnem New Yorku. Največ je turistov.

Lastnik 17-nadstropne zgradbe z naslovom 729 7. avenija, podjetje Himmel + Meringoff, je aprila dobil denarno kazen zaradi slabo vzdrževane fasade in tveganja odpadanja delov na pločnik. Podjetja kazen ni hudo prizadela, saj je moralo plačati le 1250 dolarjev, kolikor znaša mesečna najemnina morda le omare za metle v leta 1915 postavljeni zgradbi na dragi lokaciji.

Na kazen se je podjetje odzvalo šele novembra, ko je dobilo dovoljenje za postavitev zidarskega odra za popravila. Vendar o tem odru doslej ni ne duha ne sluha. Podjetje je izrazilo sožalje družini pokojne in obljubilo sodelovanje z mestom pri preiskavi.

To seveda ni edina zgradba v New Yorku s podobnimi težavami, podjetje Himmel + Meringoff pa je dobilo kazen tudi zaradi nekaterih drugih zgradb v njegovi lasti na Manhattnu. Leta 2017 je plačalo 500 dolarjev kazni zaradi dotrajane fasade na 57. ulici, leta 2018 pa 2500 dolarjev zaradi počene fasade v Chelsii.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija