IZOLA VSE BOLJ PRILJUBLJENA DESTINACIJA: Do septembra našteli že pol milijona prenočitev

Izola

Pri izolskih ponudnikih turističnih storitev je v prvih devetih mesecih leta prenočilo več kot 504.000 gostov. Kot so sporočili s Turističnega združenja Izola, to pomeni, da bodo zagotovo presegli mejnik iz leta 2019, ko so skozi vse leto zabeležili okrog 521.000 prenočitev.

V obdobju od januarja do septembra so v Izoli zabeležili skoraj 140.000 prihodov turistov, kar je 10 odstotkov več kot leta 2019. To predkoronsko leto uporabljajo za primerjavo, čeprav je bilo lani turistov več. Lanske številke so namreč napihnjene zaradi domačih gostov s turističnimi boni.

Število prenočitev se je v primerjavi z enakim obdobjem leta 2019 povečalo za 14 odstotkov, so izračunali. Tuji gostje so ustvarili 47 odstotkov prenočitev. Rast so opazili tudi septembra.

V Turističnem združenju Izola menijo, da so uspešni predvsem zaradi sodelovanja z domačimi ponudniki storitev. Te spodbujajo k izboljševanju kakovosti. V torek jih bodo na primer peljali na ogled dobrih praks v Brdih in Vipavski dolini.

Letos je združenje izpeljalo dve večji oglaševalski kampanji, usmerjeni na avstrijski, italijanski in slovenski trg. Ocenjujejo, da sta bili obe uspešni. Na spletu so objavili dva video posnetka, na katerih Izolo predstavljajo domačini, in zabeležili skoraj 27.000 klikov uporabnikov, so sporočili.

Za čas prihajajočih šolskih počitnic pripravljajo spoznavanje preteklosti mesta v muzeju Izolana - hiša morja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  25 .10. 2022 ob  09: 24
... občinarji in turistično združenje ste naredili "bore" malo, najlažje je hoditi po sejmih in snemati "filmčke", te lahko naredi že skoraj vsak osmošolec s svojim telefonom ... na najlepših lokacijah imate parkirišča (mandrač, lonka, mali pomol), tipične meščanske hiše v beneškem slogu in mestne "palače" ter druge znamenitosti pa zajrivajo vozila, npr. objekt "stare občine" v mandraču ...