INCIDENT V PORTOROŠKEM LOKALU: Močno vinjen moški na mimoidoče metal betonske plošče in kamenje

Kronika

V soboto ob 14.19 so policisti prejeli klic občana, ki je povedal, da moški v Portorožu meče iz lokala na cesto betonske plošče in kamenje ter s tem ogroža mimoidoče. Policisti so na kraju odredili pridržanje vinjenemu 50-letnemu Izolanu. Ta je ob prihodu policistov na kraj vpil, pobiral tlakovce s terase lokala in jih metal po ulici, s tem pa dejansko ogrožal mimoidoče pešce. Bil je pod močnim vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Vse fotografije so simbolične.

Za volan sedli pod vplivom drog ali alkohola

V petek zvečer je koprske policiste poklical občan in povedal, da od Bertokov proti Kopri močno vijuga avto. Policisti so ustavili 60-letnega voznika, ki prebiva v Trstu, alkotest mu je pokazal 0,70 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi pa obdolžilni predlog.

V soboto ob 18.35 so policisti na mejnem prehodu Jelšane pri 39-letnemu državljanu Hrvaške opravili hitri test na mamila in ugotovili, da je pozitiven na opiate. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega je odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

Iz Darsa so v soboto ob 21.19 obvestili koprske policiste, da sta se v predoru Markovec iz smeri Izole ustavila dva osebna avtomobila. Vozili so umaknili iz predora. Policisti so na kraju ugotovili, da je 41-letni voznik iz Prevalj povzročil prometno nesrečo – zaradi neprilagojene hitrosti je v tunelu trčil v drugi osebni avto. Alkotest mu je pokazal 0,82 mg/l, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

V nedeljo ob 2.20 so prometni policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,93 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 19.35 je občanka prijavila, da voznik osebnega avtomobila znamke Alfa od Harij proti Podgradu vijuga po celi cesti in zgleda, da je zelo pijan. Policisti so ustavili 47-letnega voznika in mu odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal 1,48 mg/l alkohola. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in odrejeno pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

 

Nasilje v družini in grožnje natakarici

V petek so postojnski in piranski policisti obravnavali nasilje v družini. V obeh primerih sledi nasilnežema kazenska ovadba.

V nedeljo ob 12.20 je v enem od lokalov gost grozil natakarici, ker mu, vinjenemu, ni želela postreči alkohola. Policisti so 34-letniku odredili pridržanje, saj se po prihodu policistov na kraj ni hotel pomiriti. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Našli ukradeno vozilo

V soboto ponoči so policisti na makadamskem parkirišču pod pokopališčem v Postojni odkrili parkiran osebni avto VW golf, kovinsko sive barve, letnik 2016. Po preverjanju so ugotovili, da sta ukradena tako registrska tablica, ki ne pripada vozilu, kot tudi vozilo. Ukradeno je bilo v Italiji, 12. februarja 2020. Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil.

Policisti so v soboto v Razdrtem zasegli 32-letnemu domačinu mini kros motor, ker je bil pred enim tednom prijavljen kot ukraden. Policisti zbirajo informacije.

Dve vozili je zajel ogenj

V soboto nekaj pred 11. uro dopoldan so bili koprski policisti obveščeni, da je pri pokopališču v Kopru zagorelo vozilo znamke Mercedes-Benz. Med vožnjo skozi tunel Markovec se je vozniku prižgala lučka. Ko se je ustavil na parkirišču, je vozilo zagorelo. Gasilci so požar pogasili, škode je za približno 5000 evrov.

V soboto ob 20.50 je zagorelo vozilo na cesti od Marezig proti Bočajem. Gasilci so požar pogasili. Zagorelo je pod motornim pokrovom, zatem pa se je ogenj razširil in je zgorelo celo vozilo.

Kraje

V soboto je v Kopru nekdo z vrta ukradel vrtno pohištvo iz ratana.

V Sežani je nekdo iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila iztočil dobrih 400 litrov dizelskega goriva.

V Izoli je nekdo z gradbene parcele ukradel motorno žago znamke Mcculloch.

V nedeljo ponoči je Sežančan obvestil koprske policiste, da njegovo ozvočenje, ki so mu ga nedavno ukradli, pravkar uporabljajo na zabavi. Na kraj so prihiteli policisti.

Več poškodb zaradi padcev

Koprski policisti so obravnavali več padcev s kolesi, eden se je končal s hudo poškodbo – zlomom kolka.

Na cesti od Senožeč proti Razdrtem je v soboto popoldan zaradi neprilagojene hitrosti padel 20-letni motorist iz Kranja in se lažje poškodoval. Sledi mu plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka od 6.00 do ponedeljka do 6.00 obravnavali skupno 62 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Od tega so jim italijanski varnostni organi vrnili 20 oseb, ostalih 42 oseb pa so obravnavali na različnih enotah PU Koper.

Tako so policisti Policijske postaje (PP) Ilirska Bistrica obravnavali 19 oseb, policisti PP Kozina 15 oseb, policisti PP Koper sedem oseb in policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe (PPIU) Koper eno osebo. Skupno so obravnavali 33 oseb z afganistanskim, štirinajst oseb s pakistanskim, sedem z nepalskim, pet z maroškim ter po eno s kosovskim, sirijskim in turškim državljanstvom.

Na Koprskem v zadnjih 24 urah 128 nujnih primerov

Policisti PU Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 128 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 448 klicev. Obravnavali so dvanajst prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, tri z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali šest tatvin ter dva primera nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 23-krat.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Danjel |  01 .06. 2020 ob  16: 21
Prepovedat alkohol. Meni ne bo problem k ga ne pijem 10 let že.