IMAŠ POSLOVNO IDEJO? Sanjski projekt z zaposlitvijo za štiri mesece

Koper

Imaš poslovno idejo? Bi jo rad razvil in pripravil za vstop na trg? Te skrbi računovodski del vodenja svojega podjetja? Bi si želel ob vsem tem še zaposlitve za štiri mesece? Potem je ta članek kot nalašč zate.  

Pridruži se projektu Podjetno nad izzive - PONI in se za štiri mesece zaposli pri Regionalnem razvojnem centru Koper (RRC Koper), kjer boš lahko pridobil znanje iz področja psihologije prodaje ter računovodskega in pravnega vidika vodenja podjetja, medtem pa razvijal svojo poslovno idejo, da se boš lahko opolnomočen podal na svojo poslovno pot.

Podjetniki in strokovnjaki z večletnimi izkušnjami ti bodo vlili znanja s področja promoviranja in testiranja izdelkov in storitev, raziskovanja trga in financ. Znotraj svoje PONI ekipe sodelavcev boš spoznal veliko novih ljudi, s katerimi lahko ustvariš tako prijateljske kot poslovne odnose. V skupini PONI čas izkoristijo tudi za prijetno druženje izven pisarn in spoznavanju dobrih praks iz drugih regij.

Junija so udeleženci spoznali, kako se povezujejo ponudniki na Dolenjskem – obisk trgovinice "Dobrote Dolenjske".

Projekt je namenjen vsem, ki imajo podjetniško idejo in željo po njeni realizaciji, stalno ali začasno bivališče v eni izmed občin obalno-kraške regije in željo po ustanovitvi lastnega podjetja. Starost in vrsta izobrazbe nista pomembni.

V preteklih skupinah so udeleženci razvijali zelo različne poslovne ideje, denimo agencijo za odnose z javnostmi, krajinsko-arhitekturni biro, spletno trženje, psihološko svetovanje, plesno-gibalne terapije, šivane izdelke iz bombaža, unikatne izdelke za otroke, ženske in dom, unikatni nakit, računalniške storitve, trgovanje s kriptovalutami, projektiranje in razvoj električnega motocikla. Njihov skupini imenovalec je bil motiviranost, samoiniciativnost, želja po novem znanju in deljenju svojih izkušenj.

Mreženje PONI skupin iz Kopra in Postojne 

Če se prepoznaš v teh lastnostih, se vključi in uresniči svojo poslovno idejo. S prijavo je potrebno pohiteti, saj je rok za oddajo 26. avgust! Novi udeleženci z delom pričnejo 1. oktobra.

Za dodatne informacije o vsebini in poteku projekta lahko obrnete na mag. Tino Jančar Matekovič: tina.matekovic@rrc-kp.si, 05 66 37 590 oziroma obiščete spletno stran www.rrc-kp.si.

Vtisi udeležencev programa

Eva, psihološko svetovanje:

"To je sanjski projekt za bodoče podjetnike. Tu sem spoznavala nova področja poslovnega sveta in pridobila znanja, potrebna za uresničitev svoje poslovne ideje. Najpomembnejše pa je, da sem medtem spoznala osebe, s katerimi bom tudi v prihodnosti tkala poslovne in osebne vezi."

Eva

Tadej, destilarna Istrape, proizvodnja žganih pijač:

"Na PONI-ju sem pridobil vso potrebno znanje za odprtje in vodenje lastnega podjetja. Projekt nudi izjemno podporno okolje - mentorje, ki ti na vsakem koraku pomagajo in so vedno na voljo. Poleg tega spoznaš nove prijatelje, s katerimi skupaj rasteš."

Tadej

Simona, lepotni studio Šinjorina:

"Na PONI projektu sem dokončno razvila svojo poslovno idejo Lepotnega studia Šinjorina. Pridobila sem znanje na področju podjetništva, kar pa bi najbolj izpostavila so moji sodelavci, s katerimi smo sestavljali super skupino. Druženje z njimi mi je pomagalo mojo idejo izpopolniti za končnega kupca in pridobiti veliko novih zamisli, poleg tega pa sem spoznala krasne ljudi, s katerimi bom zagotovo ohranila prijateljske in poslovne odnose. Ob tem bi se zahvalila tudi vsem našim mentorjem za podano znanje in da so nam bili vedno na voljo za kakršnakoli vprašanja in dileme."

Simona

Pija Vidovič, ročno izdelan nakit iz kristalov in drugi modni dodatki - PINASTYLE

"PONI program mi je dal veliko novih pogledov in znanj iz podjetništva, kjer sem z nepozabnim teamom uspešno nadgradila podjetniško idejo PINASTYLE - ročno izdelanega kristalnega nakita, ki ponuja popolno izkušnjo in poskrbi za najbolj zahtevno kožo."

Pija

Tadej Benčina, Prva morska recirkulacijska ribogojnica na kopnem v Sloveniji

"Projekt Poni je odlična odskočna deska za mlade in starejše potencialne podjetnike in podjetnice. Projekt vodijo izkušeni notranji in zunanji mentorji, ki imajo za seboj dolgoletne izkušnje. Sam lastno poslovno idejo oblikujem že dlje časa, vendar se zaradi pomanjkanja znanja iz podjetništva nisem podal v poslovne vode. S pomočjo mentorjev sem dodelal in dodatno nadgradil svojo poslovno idejo do te mere, da se lahko sedaj brez strahu prijavim na razne razpise."