ILIRSKOBISTRIŠKI POLICISTI V GOZDU NAŠLI VEČ TABOROV: Danes nadaljujejo lov za več kot 200 prebežniki

Kronika

Včeraj ob 15.00 so policisti pri Šembijah odkril tabor ozioma več manjših taborov v gozdu, v katerem je bila večja skupina ileglnih prebežnikov, ki pa so tabor že zapustili. Na kraju so policisti prijeli dve osebi.

Fotografija je simbolična.

Na teren je zatem odšla prva policijska patrulja in vodnik službenega psa, ki so proti hribu Vrh opazili najmanj 50 oseb, ki so bežale. Takoj zatem so se vključile v iskanje dodatne patrulje policistov in vodnikov službenih psov ter policijski helikopter. Migranti so se razbežali v okolico in v gozd proti naselju Podstenjšek, nadaljevali pa so pot proti Merečam (v smeri Ribnice).

Policisti so jih ves popoldan, večer in noč prijemali po manjših skupinah, največ na obrobju vasi Kilovče (oziroma med Ratečevim brdom in Kilovčami). Skupaj je bilo do sedaj prijetih 122 oseb. Obravnava vseh še ni zaključena. Do sedaj je dejstvo, da gre predvsem za državljane Pakistana (27) in Afganistana (94), Bangladeš (1), najmanj pet je mladoletnih (ti so odpeljani v Azilni dom), večina jih bo danes vrnjena na Hrvaško.

Danes policisti nadaljujejo z iskanjem, saj se je včeraj predvidevalo, da naj bi šlo za skupino okoli 200 ilegalnih migrantov. Točni podatki bodo znani po zaključenih vseh policijskih postopkih, so še sporočili s koprske policijske postaje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  21 .07. 2019 ob  03: 25
-1
Molite za Merklovo....
Eho |  21 .07. 2019 ob  03: 22
Merklovi se zdi kot, da se ji že dogaja slaba karma...Prej bi bilo ukrepati...Dvesto let nazaj, vsaj...Veliko časa je minilo od takrat pa še vedno so taki, ki ne razumejo, da bo prišel čas ko se bodo začeli trest, to pa je šele začetek ali po domače kamilica v primerjavi kaj jih vse še čaka...Kdo jih bo vase vlekel vse iz peklov...
Komunisti, povsod so |  20 .07. 2019 ob  14: 42
Na zahodu Salvini, na severu Kurtz in Orban, na vzhodu Kitarović ... 200 migrantov v Ilirski Bistrici? Privadimo se počasi - to so novi bodoči slovenski državljani, pujsi prisesani na manjkajočo polovico pokojnine mojega očeta, tako kot večina nagravžne, nesposobne komunistične navlake v Sloveniji.
Erazem |  20 .07. 2019 ob  13: 17
Šarec, Poklukar, Cerar, kje ste?