IGRA PRESTOLOV: Podrla rekord z 12 televizijskimi nagradami emmy

Svet

Serija televizije HBO Igra prestolov je na sinočnji 67. podelitvi televizijskih nagrad v Los Angelesu slavila s kar 12 emmyji, vključno z najbolj prestižnim za najboljšo dramo, s čimer je postavila nov rekord. Zgodovino je napisala tudi Viola Davis kot prva temnopolta oseba z igralskim emmyjem v kategoriji drame.

Igra prestolov je na podelitev prišla s 24 nominacijami, na koncu pa je z 12 emmyji popravila rekord serije Zahodno krilo iz leta 2009, ki jih je dobila devet. Igra prestolov je med drugim pobrala emmyje za stransko moško vlogo, režijo in scenarij. Nagrado je podelil komik Tracy Morgan, ki je imel lani hudo prometno nesrečo, ko se je v njegovo limuzino zabil tovornjak trgovine Wal-Mart in mu povzročil hude poškodbe glave, zaradi katerih je bil dolgo časa v komi.

Za najboljšo komedijo je bila ponovno razglašena serija Podpredsednica, Julia Louis Dreyfus pa je odnesla emmyja za najboljšo glavno igralko v kategoriji komedije. Za najboljšo komično oddajo je nagrado prejel Jon Stewart, ki se je pred nedavnim po dolgih letih poslovil od Daily Showa in ga prepustil komiku iz Južne Afrike Trevorju Noahu.

Prišlo je do številnih komičnih in nerodnih pripetljajev

Na podelitvi, ki jo je vodil Andy Samberg, je prišlo do številnih komičnih in nerodnih pripetljajev. Komik Jimmy Kimmel ni hotel razglasiti zmagovalca v kategoriji glavnih moških igralcev komedije Jeffreyju Tamborju (Transparent), ki govori o spremembi spola moškega v žensko. Kimmel je papir z imenom zmagovalca razrezal in pojedel.

Samberg je gledalcem izdal geslo spletne strani za predvajanje nadaljevank televizije HBO in to celo tako, ki je delovalo, med podelitvijo pa so hote ali nehote prikazali konec nekaterih nadaljevank, ki so imele zadnjo sezono. Med njima nadaljevank Oglaševalci in Prava kri.

Jonu Hammu uspelo že osmič 

Glavni igralec serije Oglaševalci Jon Hamm po zadnji sezoni in sedmih nominacijah za emmyja za glavno moško vlogo v drami kar ni mogel verjeti, da mu je osmič uspelo in je vprašal, naj še enkrat preverijo, če ni prišlo do napake.

Nagrado za najboljšo stransko žensko vlogo v drami je prav tako dobila temnopolta igralka Uzo Aduba, ki v seriji Oranžna je nova črna igra duševno prizadeto škilasto zapornico Crazy Eyes.

Poleg Igre prestolov pa se bo nedeljska podelitev nagrad vpisala v ameriško zgodovino televizije zaradi Viole Davis, ki v seriji How to Get Away With Murder igra profesorico in odvetnico. Po prejemu nagrade je povedala, da je pač težko dobiti nagrade za vloge, ki jih za temnopolte igralke in igralce skorajda ni.

 

Deli novico: