HUDI ČASI ZA PRILJUBLJENI NAKUPOVALNI CENTER: Trgovine se zapirajo, kupcev vedno manj

Trst

Nekdaj izjemno priljubljen tržaški nakupovalni center Torri d'Europa, v katerem si na parkirišču in po trgovinah imel občutek, da si v Sloveniji in ne v Italiji, preživlja hude čase. Vedno več trgovin je zaprtih, število kupcev pa upada. Direktor napoveduje spremembe.

Da nakupovalni center Torri d'Europa ne cveti kot nekoč, pričajo prazni hodniki in zaprte trgovine. Približno tretjina trgovin v trinadstropnem centru ima spuščene rolete. Vodilnim tako ne preostane drugega, kot da nekaj ukrenejo. Kot piše Il Piccolo, imajo dve možnosti: da sprožijo načrt rekvalifikacije ali v center sprejmejo investitorja. S slednjo možnostjo naj bi se v centru že ukvarjali, in sicer naj bi pred nekaj meseci dobili prvo ponudbo nakupa, ki pa lastnike nakupovalnega centra ni navdušila.

Medtem pa trgovine zapirajo svoja vrata oziroma zapuščajo Torri d'Europa. Približno 30 prostorov, ki se večinoma nahajajo v drugem nadstropju, je trenutno praznih. Med zadnjimi je tržaški center zapustila trgovina z obutvijo Geox. Izpraznjene prostore, nekateri samevajo že leta, pa novi ponudniki ne zapolnijo. Povpraševanja ni niti po prostorih, ki obkrožajo močne točke oziroma trgovine, ki privabljajo veliko kupcev. V okolici trgovine Pittarello je tako več trgovin zaprtih kot odprtih. 

Lastnikom centra tako ne preostane drugega, kot da se domislijo nove strategije. Slovencem še bližji Montedoro Shopping Center je med aduti uporabil brezplačno parkirišče in velike trgovce, kot je na primer Dechatlon. V tej smeri razmišljajo tudi v Torri d'Europa, je potrdil direktor Stefano Minniti: "Trenutno preučujemo določene možnosti za rekvalifikacijo nakupovalnega centra, ki bi ga razvile in vanj prinesle pomembne novosti." Kot je dodal, glede na veliko število najemnikov določitev skupne poti ni preprosta in potrebujejo nekaj časa. 

Potreba po večji varnosti in različnih dogodkih

Zaposleni v nakupovalnem centru, odprtem leta 2003, imajo v rokavu nekaj zamisli, kako ga ponovno obuditi. "Najprej bi morali povečati število dogodkov v centru. Poleg tega bi morali izboljšati varnost, da bi zajezili število kraj in vandalizem na parkirišču," menijo nekatere prodajalke.

Takšnih prizorov v nakupovalnem centru Torri d'Eruopa več ni.

"Ravno nedavno smo povečali investicije v varnost in zamenjali odgovorno varnostno službo. Poleg tega smo v tesni navezi z gasilci in lokalno policijo," je povedal Minniti. Neprijetnih dogodkov so v preteklosti zabeležili kar precej, prizna, a naj bi njihovo število upadalo.

Na zamisel o povečanem številu dogodkov v centru pa je direktor dejal: "Ni tako preprosto zadovoljiti tako veliko število najemnikov, ki so si med seboj zelo različni in razporejeni po različnih nadstropjih. Vseeno pa ustvarjamo posebno ponudbo za kupce, med katerimi je na primer t. i. GiftCard, kartica, s katero lahko kupci veliko privarčujejo."

Deli novico:

Tipicno italijansko |  23 .05. 2018 ob  14: 39
Prav tako lahko razmisljajo o monte doru.Mislijo da smo se vedno tiste budale ,ki so cakale na meji ko je bila juga,oni pa bogateli na nas racun.Od druge sv.vojne se niso mogli nauciti tu obmejno niti hvala odgovorit.Edino ki kaj dela je mirela v trstu..bolje da njen dajo center v najem da bo isto kot pri nas ko je bil family shop
@ kje pa |  23 .05. 2018 ob  14: 04
-1
ti si redna stranka kitajskih trgovin!
re |  23 .05. 2018 ob  11: 10
Če nebi te trgovine prodajale 90% nekih cot ,ki so drage bi imele vec prometa.
Izolan |  23 .05. 2018 ob  10: 11
-3
Kaj pa nudijo tam notri za bogate? Najdrazja ura stane 450 eur! Kje so trgovine visjega razreda? Armani,guci,rolex,omega,cartier in druge znamke???
Kje pa... |  23 .05. 2018 ob  09: 18
Prideš nakupovat in jim moraš še plačat parkirnino ?! (v ozka in nevarna parkirišča) In si želijo še, da si redna stranka ? Ne, hvala. "Popustkiči" za 10% pa me ne zanimajo.
Montedoro je napredoval od samega začetka in jih prehitel v ponudbi.
Samo štuko e pitura |  22 .05. 2018 ob  21: 13
Italijani so bili od vedno šminkerji, zdaj so časi ko je treba prijet za delo nastanejo problemi. Iz aviona se vidi kam gre italija...
fajn |  22 .05. 2018 ob  20: 37
drek...
@ luiđi |  22 .05. 2018 ob  17: 41
Slovenija JE Švica, in sicer druga. Drugim Švicarjem pa nam je zmanjkalo denarja - in evo, težave v Italiji.
Ti Časi so mimo |  22 .05. 2018 ob  17: 34
10
Tudi v montedoru je nekaj trgovin zaprtih, o centru Trsta da niti ne govorimo. Ljudje pač v Trst ne hodijo več nakupovat, sami Tržačani pa nimajo tolikšne kupne moči da bi bilo vse polno kot nekoč.
simple |  22 .05. 2018 ob  13: 57
Monte d'oro > Torri d'Europa
@Justino |  22 .05. 2018 ob  12: 33
Vidim, da te tvoje napačno razmišljanje pripelje do tega , da to isto razmišljanje, ne pelje nikamor. - razumeš?

Rit svojo širi država, wallstreet oz. federalna banka v Ameriki (zdaj se sigurno sprašuješ kaj ima to veze z našo ekonomijo in gospodarstvom drzavljani) in še vedno bo kupec kupoval dokler ima denarja.

Da napišeš na trgovino, da gre njihov denar bogatašem bojo še vedno kupovali!!!!
Justino |  22 .05. 2018 ob  12: 17
ha ha to čaka tudi naše obalne centre,samo da folk zašteka kako si nekdo širi ramena in rit na račun kupcev !
1