HUDA PROMETNA NESREČA NA PRIMORSKEM: Težje poškodovana 22-letnik in 53-letnica

Kronika

Danes 10.15 so bili tolminski policisti obveščeni o hudi prometni nesreči dveh osebnih avtomobilov na glavni cesti Tolmin–Kobarid. Kot je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik, je sta bila v nesreči huje poškodovana 22-letnik in 53-letnica. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja.

Vse fotografije so simbolične.

Na kraju so policisti ugotovili, da je 53-letna voznica osebnega avtomobila znamke Škoda vozila po glavni cesti iz Tolmina proti Kobaridu. Med vožnjo na omenjeni relaciji ji je iz nasprotne smeri pripeljal 22-letni voznik avtomobila znamke Volvo, ki je prehiteval tovorni avtomobil 'v škarje' in se zatem zaletel v njen avtomobil. Oba udeleženca prometne nesreče sta bila huje telesno poškodovana, nastala je tudi materialna škoda na vozilih.

Poleg tolminskih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Tolmin in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so hudo poškodovanima voznikoma nudili zdravniško oskrbo. Kasneje so 53-letno voznico zaradi hudih poškodb odpeljali vojaškim helikopterjem na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Drugega udeleženca, 22-letnega povzročitelja nesreče, pa so reševalci prepeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policija nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin hude nesreče na Tolminskem, po zaključku policijske preiskave pa bo zoper 22-letnega povzročitelja podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija