HUDA NESREČA JADRALNEGA PADALCA NA NANOSU: Obležal nezavesten, poškodoval naj bi si hrbtenico

Kronika

Novogoriške policiste so v soboto ob 15.53 obvestili, da je na pobočju Nanosa, na travnati strmini v bližini Vojkove koče, padel in se hudo poškodoval jadralni padalec doma z območja Kamnika.  

Fotografije so simbolične. 

Na kraju so policisti ugotovili, da je 30–letni jadralni padalec okoli 15.20 letel nad robom na pobočju Nanosa v bližini Vojkove koče. Med letenjem mu je sunek vetra zaprl del padala. Pričel je padati z višine okoli 100 metrov.

Padel je čez rob pobočja na travnata tla, nato pa na melišče. Sicer je poskušal odpreti rezervno padalo, vendar mu ni uspelo. Negiben je obležal ob grmičevju na strmini.

Padec so videli štirje ljudje v bližini, ki so stekli do njega. Bil je nezavesten in hudo poškodovan. Nudili so mu prvo pomoč in poklicali 112.

Na kraj so bili napoteni ljubljanski in tolminski gorski reševalci, ki so 30-letnika oskrbeli, nato pa ga je prevzela dežurna helikopterska ekipa nujne medicinske pomoči, ki je priletela z ljubljanskega letališča. Z vojaškim helikopterjem so ga prepeljali v ljubljanski klinični center.

Po prvih podatkih so njegove poškodbe zelo hude, poškodovano naj bi imel hrbtenico, na kraju pa je obstajal tudi sum na poškodbo notranjih organov.

O nesreči je bil obveščen dežurni novogoriški preiskovalni sodnik, tožilstvo in preiskovalec letalskih nesreč. Ajdovski policisti so tujo krivdo za nesrečo izključili.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija