GROZLJIV NAPAD V SUPERMARKETU PRI NAŠIH SOSEDIH: Moški s police zagrabil nož; umrl mlad uslužbenec, ranjen tudi nogometaš Arsenala (VIDEO)

Kronika

V četrtkovem napadu z nožem v nakupovalnem središču v Assagu na obrobju Milana je bila ubita ena oseba, štiri pa ranjene, med njimi tudi posojen nogometaš Arsenala Pablo Mari, so sporočile oblasti in mediji. Policija je napadalca, ki naj bi imel duševne težave, že aretirala ter v preiskavi napada izključila kakršno koli povezavo s terorizmom.

46-letni moški je v četrtek s police v supermarketu Carrefour zagrabil nož in začel naključno napadati ljudi. "Mladi uslužbenec supermarketa je zaradi poškodb žal izgubil svoje življenje," je povedal predsednik dežele Lombardija Attilio Fontana in kasneje na družbenih omrežjih zapisal, da ostali poškodovani niso v življenjski nevarnosti.

???? Una serata amara in Lombardia per quanto accaduto al Centro Commerciale di Assago. L'abbraccio a nome di tutti i...

Posted by Attilio Fontana on Thursday, October 27, 2022

Smrt uslužbenca je potrdilo tudi podjetje Carrefour in izreklo sožalje družinam vseh žrtev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Fontana se je zahvalil zaposlenim, strankam in policiji, ki so posredovali, da bi ustavili napadalca, ter zdravstvenemu osebju, ki je pomagalo poškodovanim.

Med ranjenimi je bil tudi Mari, španski branilec nogometnega kluba Monza, posojen iz Arsenala, ki je bil v nakupovalnem središču s soprogo in sinom. Nogometni kljub Arsenal je na Twitterju zapisal, da je v mislih z Marijem in drugimi žrtvami. "Bili smo v stiku z njegovim agentom, ki nam je povedal, da je v bolnišnici in da ni resno poškodovan," so sporočili.

Izvršni direktor Monze Adriano Galliani pa je na Twitterju zapisal, da klub stoji ob strani Mariju in njegovi družini. "Želimo ti vse dobro, bori se še naprej, kot znaš. Si bojevnik in kmalu boš ozdravel," je še dodal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija