GASILCI Z ZAHTEVAMI NA OBRAMBNO MINISTRSTVO: Toninu očitajo, da jih ignorira "s polno mero arogance"

Slovenija

Predstavniki Sindikata poklicnega gasilstva Slovenije so za danes napovedali obisk pri obrambnem ministru Mateju Toninu, ki mu očitajo nespoštovanje stavkovnih zahtev in zavračanje socialnega dialoga. Na ministrstvu očitke v celoti zavračajo in trdijo, da se sindikat ne želi pogovarjati z za to pooblaščenim državnim sekretarjem Damijanom Jaklinom.

Sindikat poklicnega gasilstva Slovenije je v ponedeljek na obrambnega ministra Mateja Tonina naslovil protestni poziv, saj se minister po njihovi oceni izogiba uveljavitvi stavkovnih zavez, ob tem pa "s polno mero arogance" ignorira njihove pozive k nadaljevanju pogajalskega procesa.

K temu ga pozivajo zaradi stavkovnih zavez ministrstva za obrambo in vlade za sklenitev normativnega dela kolektivne pogodbe za dejavnost poklicnega gasilstva in uveljavitev pravice do položajnega dodatka v dejavnosti poklicnega gasilstva. Zato so v sindikatu napovedali, da bodo po današnji seji predsedstva sindikata, na kateri bodo obravnavali izključno to tematiko, k ministru odšli njihovi predstavniki, da še v živo predstavijo pričakovanja ter zahteve poklicnih gasilcev.

Matej Tonin

A kot so v torek pojasnili na ministrstvu, predstavnikov sindikata tudi tokrat ne bo sprejel minister, pač pa državni sekretar Damijan Jaklin, ki ga je Tonin pooblastil za pogovore.

Očitke sindikata so v celoti zavrnili. Kot so spomnili, so se minister in njegovi sodelavci večkrat srečali s predstavniki slovenskih gasilskih organizacij, tako s predstavniki Gasilske zveze Slovenije kot tudi z Združenjem slovenskih poklicnih gasilcev, saj cenijo delo in prizadevanja slovenskega gasilstva. Vrsto njihovih predlogov so obravnavali in jih veliko tudi uresničili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  03 .03. 2021 ob  08: 31
aroganca je nova značajska vrlina krščanskega demokrata Tonina. sveti zgled marešalota.....