FOTO: Reka Vipava se je ponoči umirila

Vipavska dolina

Reka Vipava, ki je preko nedelje grozila z obsežnejšimi poplavami, je v večernem in nočnem času začela upadati. Občinski štabi Civilne zaščite (CZ) na Goriškem so bili v pripravljenosti tudi ponoči, prav tako so bile pripravljene tudi protipoplavne vreče, ki bi jih namestili ob možnosti poplavljanja najbližjih stavb.

Ponoči dežuralo 50 pripadnikov CZ

Čez noč je na Goriškem dežuralo okrog 50 pripadnikov CZ, a intervencije niso bile potrebne, je povedal poveljnik regijskega štaba CZ za Severno Primorsko Samo Kosmač.

Tudi z v nedeljo še poplavljenih cestnih odsekov je voda že odtekla, tako da so ponovno prevozne. Največ težav so imeli predvsem prebivalci Renč, ki so morali zaradi poplavljenih cest proti Bukovici in Mirnu uporabiti obvoze na kraško stran.

Visoke vode so ogrožale tudi posamezne prebivalce v zgornjem Posočju, a ker je dež ponehal, je Soča s pritoki začela upadati že v nedeljo popoldan. Zaradi razmočenega terena je grozila tudi nevarnost manjših zemeljskih plazov. Manjši je začel drseti v bližini Bače pri Modreju, na Petrovem Brdu na Tolminskem pa je plaz ogrožal stanovanjsko hišo in občinsko cesto, zato so plazišče pokrili.

Fotogalerija včerajšnjih poplav si lahko pogledate tukaj.

Deli novico: