EVOLUCIJA ZA ZUNANJOST, REVOLUCIJA ZA NOTRANJOST: Na naše ceste je zapeljal novi clio, navdihnjen z življenjem

Koper

Na slovenske ceste je to jesen zapeljal novi Renault clio, ki ga odlikujejo prostorna in inovativna notranjost ter največji zasloni v tem razredu s povsem novo povezljivo multimedijsko napravo Easy Link. Novi clio je v mnogih pogledih tudi pionir za Skupino Renault in za svoj segment. Uvaja namreč novo tehnologijo hibridnega pogona E-TECH in napredna vozniška pomagala, ki pomenijo tudi prvi korak k povsem avtonomni vožnji. Spoznajte in preizkusite ga lahko v koprskem Trgo ABC, na ogled pa bo tudi na festivalu športa in aktivnih družin Koper giba v Kopru, in sicer v soboto, 14. septembra.

Ko so razvijali peto generacijo clia, so pri Renaultu razmišljali o evoluciji zunanjega videza, revoluciji potniške kabine in prihodu novih tehnologij. Novi clio je manjši od svojih predhodnikov, a ima prostornejšo notranjost. Ima tudi večji prtljažni prostor, več odlagalnih površin in predalov. 

V clia 5 so vgradili serijo varnostno-asistenčnih sistemov. Čeprav je na sredini nameščen velik osrednji zaslon, oblikovalci niso pozabili na fizična stikala, ki se nahajajo na osrednji konzoli.

Pri motorjih so na voljo dve izvedbi litrskega bencinskega motorja, ena izvedba 1,3-litrskega bencinskega motorja s sedem stopenjskim samodejnim avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko in dve izvedbi 1,5-litrskega dizelskega motorja.

Nova oznaka R. S. Line, ki bo postopoma nadomestila sedanjo oznako GT-Line, z razvojem in obogatitvijo prinaša več kot le novo ime. Pomeni namreč bolj atletsko zunanjo podobo avtomobila in videz njegove notranjosti. R. S. Line je tudi bolj izrazito povezana z znamko zelo zmogljivih različic R. S., saj sta ti dve črki že postali sinonim za pristno športno vožnjo.

Clio je bil zadnje štiri generacije najbolje prodajani Renaultov model in najbolje prodajani avtomobil v Sloveniji. Prodaja clia je rasla vse od leta 2012, zato je bil v lanskem letu tudi drugi najbolje prodajani avtomobil v Evropi.

Jesen je čas novih začetkov in ravno ob tem času je v Slovenijo prišel novi clio. Od blizu ga lahko spoznate in preizkusite v Trgo ABC, kjer obljubljajo, da vas njegova drznost in prostornost ne bosta pustili ravnodušnih. Prepričani so, da vas bo novi clio osvojil s svojimi inovativnimi spremembami in vam pričaral nepozabno vozniško izkušnjo.

Upamo si staviti na vaše zadovoljstvo. Trgo ABC

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  11 .09. 2019 ob  16: 47
Kakšne so izkušnje s temi tricilindrčnimi turbo motorčeki?