EPIDEMIJA PRELOŽILA TUDI FORUM TOMIZZA: Organizatorji so se vseeno z virtualnim dogodkom včeraj poklonili spominu na pisatelja

Koper

Te dni bi se moralo pod geslom Domovina, delniška družba odvijati 21. mednarodno obmejno srečanje Forum Tomizza, ki pa ga je epidemija novega koronavirusa preložila v nedoločen jesenski čas. Organizatorji so se kljub temu z virtualnim dogodkom v živo v četrtek poklonili spominu na pisatelja Fulvia Tomizzo, ki je preminil prav na ta dan leta 1999.

Prepoved potovanja in zaprte meje so v hipu ogrozile mednarodno zasedbo festivala, na to stanje pa so se organizatorji odzvali s selitvijo vsebin v virtualni prostor, kar sicer ne more nadomestiti fizičnega stika ustvarjalcev in publike, so zapisali v Forumu Tomizza.

Na dvorišču ene koprskih palač sta dramska igralca Rok Matek in Miriam Monica v slovenskem in italijanskem jeziku interpretirala odlomke iz Tomizzevih romanov. Nekaj besed sta voditelja projekta, Irena Urbič in Neven Ušumović, namenila še predstavitvi trojezičnega zbornika z naslovom 20 let poguma, ki so ga pred nekaj meseci izdali ob 20-letnici Foruma Tomizza.

Forum Tomizza LIGHT • v živo • uživo • dal vivo!

Objavil/a Forum Tomizza dne Četrtek, 21. maj 2020

Internetna povezava do dogodka je dostopna na spletnih straneh, družbenem omrežju Facebook in YouTube kanalu Foruma Tomizza.

"Intimen, a vsebinsko bogat poklon naj bo dokaz, da ideja sožitja, dialoga, preseganja meja in radovednosti po drugem in drugačnem ostaja še kako živa, težavam navkljub," so še zapisali organizatorji prireditve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija