DVA PREVCA DANES NA DRUGEM MESTU! Najprej Nika, nato še Peter

Slovenija

Avstrijec Stefan Kraft (433,5 točke) je zmagal na drugi tekmi za svetovni pokal na letalnici v nemškem Oberstdorfu. Drugi za vodilnim v seštevku svetovnega pokala je bil Peter Prevc (430,2), tretji Japonec Ryoyu Kobayashi (422,1), četrti pa Timi Zajc (421,9), zmagovalec sobotne tekme.

Peter Prevc je ponovil drugo mesto s tekme dan prej, v finalno serijo druge tekme pa se je uvrstilo vseh pet slovenskih predstavnikov. Na desetem mestu je bil Domen Prevc (407), 24. Lovro Kos (354,9), 27. pa Žak Mogel (345,2).

Nika Prevc desetič na stopničkah

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc (238,9 točke) pa je na drugi posamični tekmi za svetovni pokal v avstrijskem Hinzenbachu zasedla drugo mesto in desetič v karieri stala na odru za zmagovalke. Slavila je domačinka Eva Pinkelnig (246,6). Preostale štiri Slovenke so zasedle mesta v drugi polovici finalistk.

V zahtevnih razmerah na napravi v Hinzenbachu je Nika Prevc prikazala odličen drugi skok, s katerim je pridobila tri...

Posted by Smučarska Zveza Slovenije - SloSki.si on Sunday, February 25, 2024

Osemnajstletna Prevc, vodilna v skupnem seštevku, je v prvi seriji zasedala peto mesto, v drugo pa je skočila 87,5 m in prevzela vodstvo. Prehitela je naslednje tri tekmice, zanesljivo pa je slavila domačinka Pinkelnig, prva po polovici tekme.

Za Niko Prevc so bile to desete stopničke v karieri, vse je dosegla letos. Devetkrat je bila na odru za zmagovalke na posamičnih tekmah, enkrat pa je slavila na superekipni tekmi. V skupnem seštevku ima osem tekem pred koncem Nika Prevc 1079 točk oziroma 208 točk več od najbližje zasledovalke Pinkelnig. Tretja je Japonka Yuki Ito, ki je bila danes deveta in je zbrala 826 točk.

Točke so osvojile tudi štiri preostale Slovenke na tekmi. Nika Križnar (205,6) je v finalu pridobila osem mest in bila 19., mesto za njo je končala Tina Erzar (205,1), 21. pa je bila Katra Komar (204,1).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija