DRAMA TURISTKE PRI PULJU: Padla s križarke in preživela v morju vso noč

Svet

Z ladje za križarjenje je ponoči na Hrvaškem padla v morje britanska državljanka, ki je v morju preživela vso noč. Hrvaška obalna straža jo je iz vode rešila po desetih urah, poročajo hrvaški mediji.

Britanka je v morje padla v soboto okoli 23.45 z ladje Norwegian Star v severnem delu Jadrana. Hrvaška obalna straža je reševalno akcijo po navedbah hrvaškega obrambnega ministrstva začela ob sončnem vzhodu okoli 6.30, žensko pa so iz vode rešili ob 9.45.

Izčrpano Britanko so našli okoli 1300 metrov od kraja, kjer je padla v morje, oziroma 60 navtičnih milj od pristanišča Vergarola pri Pulju, od koder so reševalci izpluli. V reševalni akciji so poleg ladje obalne straže sodelovali še trije civilni čolni in plovilo luške kapitanije Reka.

Hrvaški mediji še poročajo, da je zdravstveno stanje Britanke dobro in da so jo z ladjo prepeljali v Pulj.

Deli novico:

Nič pa o vzroku |  20 .08. 2018 ob  10: 03
padca, lahko pa sklepamo po temu po čemur so Britanci najbolj famozni kot turisti.
@Bigboss |  20 .08. 2018 ob  08: 31
Opet si zalutao,bi ti rekli v BiH!To je zato,ker si pameten,da boli glava.
Bigboss |  20 .08. 2018 ob  03: 50
-1
Da vam razlozim jaz kaksna je situacija v tem zatoku, da vam bo bolj jasno.

Kot prvo upravljalec je neko drustvo za zascito ptic, katerega clani so zelo nesposobni in nesteokovni. To so neki naturisti, sumum celo da ex hipiji, ki pojma nimajo o trzenju turisticne destinacije. Njihov vodja se nakljicno pise enako kot direktorica obcimske uprave.

Tam so jim dali ta rezervat, da nekaj glumijo kao da delajo. Potem je prisla prilika, morda je bilo to v planu ze prej, za dodelitev EU sredstev, ki pa se je vlekla kar precej casa. Potem nakljucno, se zgodil incident s kobilami, kjer so dobili nekega briznega obiskovalca za gresnega kozla, ki btw sploh ni bil obsojen in glej ga zlomka EU sredstva so prisla v roku par mesecev in vsi tiho in zadovoljeni.

Razpis za gradnjo je dobil Adriaing, ki je znan kot neke vrste levi predhodnik Grafista oz. priskledniski obalni gradbinec. Sedaj ocitno zmanjkuje denarja oz. ker imajo nesposobno ekipo postaja zatok strosek.

Naj omenim se, da tiste kobile v zatoki sploh niso primerne za tisto podrocje, ker je prevec rastja in ce se jih ne pazi se prenazirajo in dobijo nelo bolezen kopit, kar se je ze veckrat zgodilo in ce se nem otim je celo ena zival oginila. No potem so dobili denar in so lahko ustrezno strokovno poskrbeli za njih.

Tako da ja.. ceprav je lep del narave, je dogajanje okoli tega rezervata zelo umetno in prisiljeno in zato po mojem mnenju usojeno na propad. Ampak kot sem ze rekel, glavno, da so pokasirali denar.

Morda edina moznost, ki jo vidim, je da zamenjajo upravitelja. Sicer pa je ideja ze v startu zgresena, ker ne moras ti imeti neko uspesno turisticno lokacijo in naravni rezervat v enem, ker se zivali bojijo ljudi, sploh ce je slednjih dosti. Boljse bi bilo, da je ostalo kot je bilo. Ampak ja potem ne bi bilo denarja, ha! Dva milijona in pol skoraj, da smo si na jasnem. In vse se vedno vrti okoli kobil, ki iskreno ne sodijo tam.
Jaz bi  |  20 .08. 2018 ob  00: 15
Jaz bi verjetno umrla od straha....ponoči v tako črnem morju sama... grave!