DOMAČIN V PIRANU UDARIL NATAKARJA Z GLAVO V OBRAZ: Nato pa neznanca v lokalu iznenada napadla dva moška

Kronika

V petek ob 22. uri je 34-letni domačin v enem od piranski lokalov pod vplivom alkohola kričal na natakarja, ker ga ni želel postreči z alkoholno pijačo, zatem pa ga je z glavo udaril v obraz in ga poškodoval. Po prihodu policistov na kraj se ni umiril, ampak je nadaljeval s kričanjem in grožnjami. Odredili so mu pridržanje in izdali plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Vse fotografije so simbolične.

Kmalu za prvim incidentom je sledil še drugi, prav tako v piranskem lokalu. Ob 22.30 so policisti namreč dobili prijavo, da je prijavitelja iz Šenčurja in njegovega prijatelja iz Kranja napadel neznanec. V lokalu naj bi se pričela pogovarjati z dvema moškima, eden od njiju pa ju je iznenada napadel in ju pričel pretepati, kasneje se je v pretep vključil še drugi, takrat še neznani moški. Ko sta uspela pobegniti, sta s kraja odšla tudi nasilna moška. Moškega iz Kranja so oskrbeli v izolski bolnišnici.

Policisti so pričeli intenzivno zbirati obvestila o dogajanju. Naslednji dan dopoldan so glede na opis na Gortanovi ulici v Piranu prijeli osumljena pretepanja ponoči, in sicer dva državljana Srbije. Oškodovanca sta opravila prepoznavo, Srboma, starima 28 in 25 let, pa sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nasilništva. 

Kraje in vlomi

V petek je izpred trgovskega centa v Kopru nekdo ukradel zaklenjeno gorsko kolo Cube, črno-bele barve, vredno 600 evrov. V vasi Klenik pri Pivki pa je nekdo vlomil v objekt in ukradel več kosov različnega kmetijskega orodja, v vrednosti 600 evrov. 

Iz garažne hiše na Fornačah so v soboto ukradli dve električni kolesi (z nosilca na avtomobilu): moško treking električno kolo, znamke Crussis, tip Scross, modro črne barve, vredno 1200 evrov, in žensko treking električno kolo, znamke Cube, črne barve, vredno 1500 evrov. Gostom iz hotela v Izoli pa so iz zaklenjene kolesarnice ukradli tri, s ključavnicami zaklenjena, kolesa: cestno kolo znamke LookS95, črne mat barve, z električnimi prestavami Shimano Di2, gorsko kolo znamke Cube Access WS Aqua N"GREEN, črno zelene barve in gorsko kolo znamke Cube AIM29, svetlo turkizne barve.

Prometne nesreče

V petek ob 18. uri je v Tubljah voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, 71-letni državljan Hrvaške, zaradi neprilagojene hitrosti (pri mimovožnji) trčil v tovorno vozilo s polpriklopnikom, ki ga je peljal 27-letni državljan Hrvaške (pri trčenju se je lažje poškodoval). Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. 

V soboto ob 1.40 je 31-letni Kranjčan peljal tovorno vozilo od Staroda proti Podgradu, ko je zaradi neprilagojene hitrosti prikolico zaneslo na nasprotni vozni pas. Z zadnjim levim delom prikolice je poškodoval 30 metrov odbojne ograje, zatem pa s prednjim desnim delom tovornega vozila trčil v kamniti usek. Vozniku je bil izdan plačilni nalog. 

Hudo poškodovana motorist in kolesar

V nedeljo ob 9.57 so bili koprski policisti obveščeni o prometni nesreči v Hrvatinih. Policisti so na kraju ugotovili, da je 48-letni voznik osebnega avtomobila s Hrvatinov pripeljal s stranske ulice in pri tem izsilil prednost motoristu, 26-letnemu Koprčanu, ki je padel in si poškodoval zapestje. Iz SB Izola so obvestili policiste, da je motorist huje poškodovan. Povzročitelju sledi kazenska ovadba. 

V nedeljo ob 13. uri so bili koprski policisti obveščeni, da je na kolesarski poti od Kopra proti Izoli padel kolesar. Med vožnjo mu je nenadoma zablokirala prednja zavora in je padel preko krmila. Huje poškodovanega Pirančana so odpeljali v SB Izola (zlom zapestne koščice leve roke in zlom nosnega pretina).

Alkohol v prometu

V soboto ob 21.40 so policisti na hitri cesti pri Kopru ustavili 63-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Materije. Opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,66 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.55 pa je bila prometna nesreča v Jagodju, ker je 29-letni voznik osebnega avtomobila izsilil prednost 68-letnemu vozniku. Povzročitelj je napihal 0,54 mg/l, izdan mu je bil plačilni nalog. 

Zasegi vozil

V nedeljo, nekaj minut čez polnoč, so v Portorožu zasegli osebni avto 45-letniku, ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog. 

V potnem listu imel izbrisane žige

Na mejnem prehodu Starod je ob 22.30 želel v Slovenijo vstopiti 37-letni državljan Turčije. Izkazal se je s potnim listom Turčije, v katerem so bili brisani žigi hrvaških in bosanskih mejnih varnostnih organov. Sledi mu kazenska ovadba.

Minuli konec tedna na Koprskem 115 nujnih primerov

Policisti PU Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 115 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 412 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lažjimi in dve s hujšimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali šest tatvin in dva vloma. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 14 primerih. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija