DNEVI ODPRTIH VRAT OBALNIH LEKARN KOPER: Obiskovalcem so na voljo tudi brezplačne meritve in svetovanja

Koper

V Obalnih lekarnah Koper ta teden potekajo Dnevi odprtih vrat Obalnih lekarn Koper, ki se bodo končali v ponedeljek. Vsak dan se pred eno lekarniško enoto uporabnikom lekarniških storitev nudijo brezplačna merjenja glukoze in holesterola, krvnega tlaka ter telesne teže.

Obiskovalci so deležni predstavitve in ugodnejše ponudbe izdelkov njihovega galenskega laboratorija. To so preizkušeni izdelki, večinoma narejeni iz zelišč, ki predstavljajo v lekarnah pomembno dopolnitev nabora izdelkov za podporo zdravljenja in ohranitev zdravja.

V okviru pestrega programa lahko obiskovalci pridobijo koristne nasvete o pravilni in varni uporabi zdravil, prejmejo brošuro Zdravila in ženske, ki je izdana ob letošnjem obeleženju 17. dneva slovenskih lekarn ter se lahko naročijo na poglobljena svetovanja o uporabi zdravil, kot so pregled uporabe zdravil ali izdelavo osebne kartice zdravil. Storitvi sta nadgradnji osnovnega svetovanja o uporabi zdravil.

V lekarni osebno kartico zdravil magistri farmacije izdelajo z namenom, da se lahko hitro razbere kdaj, na kakšen način in v kakšnem odmerku mora posamezni pacient vzeti določeno zdravilo.

Izdelava ali posodobitev osebne kartice zdravil je predvsem priporočljiva, če se jemlje več zdravil z različnimi režimi odmerjanja, če se pojavijo težave s poimenovanjem in prepoznavanjem zdravil, v primeru na novo predpisanih dodatnih zdravil oziroma ob zamenjavi enega ali več zdravil, če zdravila predpisuje več zdravnikov in tudi v primeru odpusta iz bolnišnice ali kot pomoč skrbniku, ki pomaga pacientom pri zdravljenju z zdravili. Ob izdelavi osebne kartice zdravil se izdela zapis s podatki, ki olajša in pomaga pacientom pri vsakodnevnem jemanju zdravil in se ga lahko uporabi tudi ob obisku lekarne, zdravnika ali ob napotitvi v bolnišnico.

Poleg izdelave osebne kartice zdravil priporočajo tudi celostno storitev pregled uporabe zdravil, ko se po predhodnem naročilu z magistrom farmacije s pridobljenimi dodatnimi znanji tekom osebnega pogovora natančno seznanite o svojih zdravilih, na recept in brez recepta ter ostalih izdelkih za podporo zdravljenja in ohranitev zdravja. Na ta način se bolje spozna uporabljena zdravila, se seznani z njihovo pravilno in varno uporabo ter razreši morebitne težave, povezane z zdravili oziroma se pridobi strokovne nasvete za njihovo odpravo, kar bo pripomoglo k izboljšanju posameznikovega zdravja.

Za zmanjšanje obremenitev na izdajnih mestih v lekarnah in skrajšanje vrst, predvsem  v tem obdobju preprečevanja širjenja okužb s SARS-CoV-2, je omogočeno pacientom predhodno naročilo prevzema zdravil in ostalih izdelkov. Namenjeno je predvsem pacientom s kroničnimi terapijami na obnovljive recepte, ki so s svojimi zdravili dobro seznanjeni.

Vsak ponedeljek med 8. in 12. uro se lahko na telefonski številki 031 658 272 z magistrom farmacije dogovorite za prevzem naročenih zdravil in ostalih izdelkov v eni od Obalnih lekarn Koper. Storitev ni namenjena nujnim izdajam, neurejenim terapijam ali svetovanju kot nadomestitev obiska v lekarni.

Podrobnejše informacije o storitvah dobite v njihovih lekarnah in na spletni strani www.obalne-lekarne.si.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija