DETEKTIV ANALIZIRAL IZPOVED PRIJATELJICE POGREŠANEGA MATEJA: "Vse je zrežirala" (VIDEO)

Kronika

31-letna Maja Sopta, prijateljica v Beogradu izginulega Splitčana Mateja Periša, je stopila pred kamero in povedala, kako se počuti – jok, jeza, grize jo vest. A kot poročajo srbski mediji, je javnost od dekleta, ki je imelo zadnjo komunikacijo s pogrešanim, pričakovala več. Še več, zasebni detektiv in nekdanji policist je natančno analiziral zgodbo, ki jo je povedala za javnost, v njej našel veliko nelogičnosti in zaključil – vse je zrežirala.

Skupna fotografija Maje in Mateja, ki je zaokrožila na spletu. Ob njej se marsikdo sprašuje, ali sta bila res le bežna prijatelja, kot trdi Maja.

"Ženska pravi, da je imela 30. decembra zaradi veliko snega in ledu velike težave s parkiranjem pred restavracijo na Karabumi, ker živi na mediteranski obali in ni navajena na takšne razmere in da se zato ni javila Mateju, ko jo je klical. Tiste dni v Beogradu ni bilo niti snega niti ledu, bilo je sončno in lepo vreme," analizira nelogičnosti v Majini izpovedi Bratislav Zdravković, zasebni detektiv in nekdanji policist.

Kot je povedal za srbski Objektiv, mu je sumljiv celoten intervju, še posebej izjava, da z Matejem ni imela nobenega stika.

"Skozi celotno izpoved nisem zaznal iskrenih čustev, videlo pa se je, da želi zgodbo prikazati kot izredno pretresljivo. Navedla je, da je bil poligraf prekinjen, ker ji je bilo težko. Rekla je, da je Mateja poznala bežno, kot učenca njene matere in kot bratovega prijatelja.

Prav tako je navedla, da je Mateja srečevala večinoma poleti, nekajkrat mesečno, na obali, ker sta opravljala podoben posel, turizem nižjega ranga v Splitu. Zakaj bi torej Matej klical ravno njo, če si nista bila blizu in zakaj je tako zelo pomembno, v kateri klub bodo zavili, če so se prišli za nekaj dni zabavat," se sprašuje detektiv.

Kot poročajo srbski mediji, niti z eno besedo Maja Sopta detektiva in nekdanjega policista ni prepričala, da je pretresena, ne glede na solze.

"Dejala je, da je bila na poligrafu. Moje vprašanje je, zakaj je sploh bila na poligrafskem testiranju, če ni osumljena? Zakaj kaže svoj potni list, ki ga drži v rokah? Je to morda dokaz nedolžnosti?" dodaja Zdravković, prepričan da je celotna izpoved zrežirana.

"V njenem intervjuju ni bilo iskrenosti. Ves čas se je opravičevala, pri meni pa je to vzbudilo sum krivde. Če bi izginil moj prijatelj, mi ne bi bilo mar za nič drugega kot, kje je, iz kakšnega razloga je izginil in če bo kdaj najden. Nikoli ne verjamem ženskam, ki jočejo brez solz," je zaključil Zdravković za srbske medije.

Srbski notranji minister: preverjamo vsako prijavo in informacijo

Oglasil se je tudi srbski notranji minister Aleksandar Vulin, ki zatrjuje, da policija preveri vsako prijavo, ki jo prejme v zvezi z Matejevim izginotjem. Prepričan je, da usodnega večera ni prišlo do nikakršnega nasilja nad Splitčanom, kaj točno se je zgodilo pa bo pokazala preiskava.

"Dajemo vse od sebe, preverjamo vsako informacijo. V tem primeru imamo dobronamerne in zlonamerne ljudi, ki se nam javljajo. Od belih in črnih magov, do ljudi, ki trdijo da so videli Matejevo astralno projekcijo. Nedavno smo celo dobili informacijo, da pogrešani mladenič kupuje kruh Vrčaru. Ko smo preverili, smo ugotovili, da je šlo za soseda," pojasnjuje minister.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  21 .01. 2022 ob  08: 37
Pun kufer že te limonade.