Dars lani v 11 mesecih z rekordnim čistim dobičkom

Družba za avtoceste v RS (Dars) je v prvih 11 mesecih lani ustvarila 44,1 milijona evrov čistega dobička, kar je 31 odstotkov več kot v enakem obdobju leta 2012, hkrati pa je to doslej največ v zgodovini družbe Dars. Poslovanje je v sredo na redni seji obravnaval nadzorni svet Darsa in ga ocenil kot zelo uspešnega, je danes objavil Dars.

Nadzorni svet Darsa je sprejel tudi poslovni načrt družbe za leto 2014, ki napoveduje dvig prihodkov z dosedanjih 310 na skoraj 340 milijonov evrov. S sprejemom poslovnega načrta so nadzorniki Darsa omogočili nadaljnje poslovanje družbe v letu 2014. Ob lani doseženem reprogramu posojil ter glede na dosežene rezultate in denarna sredstva je Dars sposoben poravnati vse finančne obveznosti v letu 2014, je družba zapisala v sporočilu, objavljenem prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Nadzorniki so se seznanili tudi s poslovanjem odvisne družbe Delkom. Kot navajajo v družbi, se je odločitev za vzpostavitev hčerinske družbe Delkom s področja telekomunikacij izkazala za uspešno, saj je družba v dobrem mesecu poslovanja že dosegla nove posle in rast prihodkov.

Nadzorni svet je potrdil tudi sklep uprave Darsa, da v naravni katastrofi, ki je Slovenijo prizadela v večjih razsežnostih, s svojo mehanizacijo nudi pomoč civilni zaščiti. Posamezne avtocestne vzdrževalne baze bodo na svojih lokacijah glede na potrebe na voljo civilni zaščiti z opremo in vozili.