ČIGAVA BO ZADNJA? Ministrstvo za izobraževanje predlaga samotestiranje, Beovićeva v šolah napoveduje pogoj PCT

Slovenija

Vodja strokovne skupine za covid-19 Bojana Beović je za Televizijo Slovenija pojasnila, da bo v šolah od septembra veljal pogoj PCT. Napovedala je tudi uvedbo tretjega odmerka cepiva proti covidu-19 za vse imunsko oslabele posameznike, ki so se na prva dva odmerka cepiva slabše odzvali, in za skupine, ki so v nevarnosti za hujši potek bolezni.

Ministrstvo za izobraževanje je sicer predlagalo samotestiranje učiteljev, odločitev pa bo na svetovalni skupini za covid-19 in vladi, je v izjavi po včerajšnjih sestankih z ravnatelji vrtcev in šol dejal državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Damir Orehovec.

Beovićeva pa je včeraj po srečanju svetovalne skupine za covid-19 ma TV Slovenija zatrdila, da bo v šolah nujno izpolnjevanje pogoja PCT - torej dokazovanje, ali so preboleli, cepljeni ali testirani.

Glede šolskega okolja je poudarila, da lahko tudi otroci resno zbolijo, obstaja pa tudi možnost, da bolezen prenesejo še v družinsko okolje, kjer lahko huje zboli še kateri drug član, je opozorila. Pri tem je učitelje pozvala, naj se cepijo.

Tudi na ostalih delovnih mestih je poudarila pomen cepljenja. "Na vseh delovnih mestih bi bilo idealno, da so vsi prisotni na delu cepljeni, in prav tako njihove družine. Kljub temu, da cepivo ni stoodstotno učinkovito se s tem zelo zmanjša možnost, da virus vdre v kolektiv," je pojasnila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  19 .08. 2021 ob  10: 23
Iz tega si lahko tudi razlagamo, da ce Beovicevi uspe to sranje od PCT vsiliti, bo iztrzila dobro provizijo.....za vsrovanje zdravja se tukaj definitivno ne gre!!