BODO SLOVENCI IZKORISTILI TURISTIČNE BONE? Večina vas komaj čaka, podprli pa ste tudi ta predlog

Slovenija

Vlada je napovedala, da bo vsak polnoleten državljan Slovenije prejel turistični bon v vrednosti 200 evrov, vsak mladoleten pa v vrednosti 50 evrov. Bone, s katerimi želijo pomagati domačemu turizmu, naj bi državljani prejeli junija, izkoristiti pa jih bo moč do 31. decembra. Rezultati naše ankete so pokazali, da velika večina naših bralcev podpira pomoč v obliki bonov in jih bo tudi izkoristila.

V anketi je sodelovalo 934 ljudi, od katerih jih 44 odstotkov komaj čaka, da bodo lahko izkoristili turistične bone. Drugih 35 odstotkov se prav tako veseli bonov, a meni, da bi bilo bolje, če bi jih lahko uporabili tudi v drugih panogah.

Bone je namreč možno koristiti za plačilo nočitve oziroma nočitve z zajtrkom v nastanitvenih obratih v Sloveniji. Že pred časom smo sicer poročali o ideji obalnega frizerja, da bi se bone dalo vnovčiti tudi za druge storitve, npr. za obisk frizerja, kozmetičarke, maserja. V izolskem turističnem združenju, kjer vladni ukrep seveda pozdravljajo, pa si želijo, da bi lahko državljani koristili bone tudi pri lokalnih gostincih.

Skupno 16 odstotkov anketirancev ne bi koristilo bonov, med razlogi za to pa so socialna šibkost (10 odstotkov), želja po dopustovanju v tujini (štiri odstotki) in mnenje, da boni ne bodo pomagali slovenskemu turizmu (dva odstotka). Še pet odstotkov namerava bone izkoristiti, če nanje ne bodo pozabili.

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu obravnavo predloga tretjega protikoronskega zakona, v ospredju katerega je tudi pomoč gostinstvu in turizmu, kjer so predvideni tudi turistični boni. Po besedah državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu Simona Zajca bodo državljani lahko začeli koristiti bone najverjetneje šele konec junija. Po tem, ko DZ sprejme tretji protikoronski zakon, mora vlada namreč pripraviti še uredbo, zeleno luč pa mora prižgati še Evropska komisija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  26 .05. 2020 ob  14: 48
-1
Glede na to, da vsako leto razne organizacije zbirajo denar za revne otroke in jih pripeljejo na morje, naj tisti ki bi rad dal denar frizerju ali maserju ,raje podari revni otrokom.