ANKETA: Boste izkoristili turistične bone, ki jih bomo prejeli od države?

Slovenija

Po družbenih omrežjih so se vnele razprave o (ne)koriščenju turističnih bonov, ki jih bomo prejeli vsi prebivalci Slovenije in ki naj bi pomagali slovenskemu turizmu, da bi lažje zadihal po koronakrizi. Mnenja o tem, ali bo to res pomagalo in ali je rešitev učinkovita, so si različna. Kakšno pa je vaše stališče, boste izkoristili bone?

Mladoletni državljani Slovenije bodo prejeli turistične bone v vrednosti 50 evrov, odrasli pa v vrednosti 200 evrov. Koristiti jih bo mogoče za plačilo nočitve oz. nočitve z zajtrkom v hotelih, apartmajih, kampih, na turističnih kmetijah in v podobnih nastanitvenih obratih za kratkotrajno bivanje.

Pod objavami o turističnih bonih, ki bodo v želji pomagati slovenskemu turizmu vključeni v tretji paket protikoronskih ukrepov in jih bo mogoče koristiti predvidoma od 1. junija, so se na družbenih omrežjih vsuli komentarji.

Nekateri menijo, da bi jih morali razširiti tudi na druge panoge in da ne bodo v zadostni meri pomagali slovenskemu turizmu. Spet drugi so mnenja, da najverjetneje veliko bonov ne bo izkoriščenih, opozarjajo pa tudi na žalostne scenarije, saj kot pravijo, nekateri ne razmišljajo o dopustu, temveč, kako bodo preživeli, nahranili otroke in plačali položnice.

Seveda se med mnenji najdejo tudi navdušeni komentarji, ki potezo podpirajo in so zadovoljni, da bodo spoznali lepote naše dežele.

Kakšno pa je vaše mnenje? Ali boste porabili bone, ki jih bo treba izkoristiti naenkrat, in sicer najpozneje do 31. decembra? Pred vami je anketa – v kolikor vam oglas zakriva aplikacijo, pritisnite na X.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija