Bo Luka danes dobila novega člana uprave?

Člani nadzornega sveta Luke Koper bi na današnji seji utegnili odločati tudi o predlogu predsednika uprave Gašparja Gašparja Mišiča, da se za novega člana uprave imenuje Mitjo Dujca. Ni pa še jasno, ali bodo nadzorniki sprejeli kakšno odločitev v zvezi z Mišičevo pogodbo o zaposlitvi.

Nadzorniki - šest predstavnikov kapitala od skupno devetih članov utegnejo odpoklicati že na bližnji skupščini, ki bo 7. oktobra - so bili pred današnjo sejo glede vsebine redkobesedni, po navedbah Primorskih novic pa jim bo Mišič danes predlagal, da za člana uprave za trženje in operativo imenujejo Dujca, ki sicer v Luki opravlja delo komercialista v službi trženja.

Na tnalu pa ostaja vprašanje pogodbe o zaposlitvi Mišiča, ki je vodenje Luke prevzel že v začetku meseca, pogodbe pa še ni podpisal. Na to je v poslanskem vprašanju ministrici za delo Anji Kopač Mrak opozoril tudi Tomaž Lisec (SDS).

Mišeč še brez pogodbe

Lisec je opozoril, da gre za očitno delovanje v nasprotju z zakonom o delovnih razmerjih, med drugim pa je ministrico vprašal, če je "problem" zasedbe položaja predsednika uprave Luke Koper "neustrezna (premajhna) izobrazba kandidata oz. že izvoljenega kandidata".

Prav zaradi Mišičevega imenovanja, ki so mu predstavniki lastnika oz. države eksplicitno nasprotovali, je Slovenska odškodninska družba (Sod) sprožila postopke za sklic izredne skupščine, na kateri bodo predvidoma zamenjali vseh šest nadzornikov, predstavnikov kapitala. Prvi med njimi Dino Klobas je medtem že odstopil s položaja, uradno zaradi pritiskov, ki so se vršili nanj po Mišičevem imenovanju. Prvi mož Soda Tomaž Kuntarič je sicer pred dnevi povedal, da Mišič morda ni največja grožnja luki in da bi se mu lahko dalo priložnost.

Toni |  27 .09. 2013 ob  10: 19
OBVEZNO V UPRAVO TREBA POSTAVITI: STRMČNIKA, STARMANA, JURIJA ( ZA REZERVO PA TUDI MOGOČE) PETRIČA.
sveti jurij |  27 .09. 2013 ob  09: 25
Naj za člana uprave imenujejo don Borisa Popoviča , da bosta z GGM lažje kradla.