BLAMAŽA NAŠIH NAVIJAČEV NA GIRU: Kolumbijski kolesar oklofutal Slovenca in mu z glave zbil kapo (VIDEO)

Svet

Navijačev iz Slovenije ni bilo moč spregledati na današnji predzadnji etapi Gira. Na startu v Feltreju so v lepem številu z bučnim navijanjem pozdravili Rogliča že med ogrevanjem, s tem izzvali tudi nasmeh in pozdrav ponavadi zadržanega Zasavčana, zatem pa še med njegovim prihodom na startno črto.Na predzadnji etapi letošnje dirke po Italiji so bili v ospredju tudi slovenski navijači. V lepem številu so prišli na traso, da bi bodrili najboljšega slovenskega kolesarja Primoža Rogliča pri poskusu, da zniža zaostanek v skupni razvrstitvi. Z dejanji med zadnjim vzponom pa jih je peščica prestopila mejo športnega navijanja

Tudi na trasi 194-kilometrske etape ni manjkalo navijačev iz Slovenije. Številni so se postavili na ključne dele trase, predvsem na vrhove gorske etape, kjer so, odeti v slovenske športne barve in zastave, Rogliča glasno spodbujali, nekateri tudi z divjim tekom ob kolesarju ekipe Jumbo Visma.

Večje število slovenskih navijačev je bilo tako moč opaziti na vrhu Cima Campa ter na prelazih Manghen in Rolle, kjer so s svojo prisotnostjo zagotavljali, da Roglič v odsotnosti podpore s strani svoje ekipe v težkih trenutkih vendarle ni bil čisto sam.

V slabši luči pa jih je peščica v ospredje prišla v samem zaključku dirke, vzponu na Monte Aveno. Tam jih je najprej nekaj s potiskanjem v klanec na nešporten način pomagalo Rogliču, zaradi česar je Zasavčan s strani vodstva dirke v cilju prejel 10-sekundno kazen.

Večji incident pa je sledil dobrih šest kilometrov pred ciljno črto, ko se je eden od navijačev, oblečen v slovenske športne barve in odet v slovensko zastavo, zapletel s kolumbijskim kolesarjem Miguelom Angelom Lopezom. Ta je pri tem padel s kolesa, navijaču pa ni ostal dolžan, saj ga je nahrulil in mu prisolil nekaj klofut ter mu z glave zbil kapo.

Posnetek incidenta je hitro zaokrožil po spletnih omrežjih, s tem pa postal eden od bolj odmevnih trenutkov današnje etape, saj je Lopezu, ki je šesti v skupni razvrstitvi, ta trenutek odvzel možnost, da bi na petem mestu napadel Nizozemca Baukeja Mollemo, ki je takrat bil še blizu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  02 .06. 2019 ob  08: 42
Še dobro, da ni bilo v bližini Zorana Predina, ki bi Angela Miguela Lopeza, verjetno namahal nazaj.
Je Olimpija zaradi njega plačala več desettisoč evrov visoko kazen, on pa se je samo skril, nič kriv.
Erazem |  02 .06. 2019 ob  08: 20
Možakarja sta najbrž zamudila nogometno tekmo.
Prognostik |  01 .06. 2019 ob  21: 26
komentar iz 24ur.com:

misko5lin
01.06.2019, 21:16:48

Poleg teh dveh kretenov so manjkali samo še kurenti in štala bi bila popolna....