BI SE LAHKO ZGODILA GENOVA? Odkrili poškodbe na mostu čez reko Savo, zaprt za promet

Svet

Avtocesta od Zagreba proti mejnemu prehodu Gruškovje s Slovenijo je zaprta za ves promet, potem ko so na odcepu Jankomir-Zaprešić odkrili poškodbe na mostu čez reko Savo, je danes sporočil hrvaški avtoklub (Hac). Popoldne je bila zaradi zaprte avtoceste kolona na zagrebški obvoznici dolga 13 kilometrov.

Delavci podjetja Autocesta Zagreb-Macelj (AZM), ki upravlja z avtocesto med glavnim hrvaškim mestom in mejo s Slovenijo pri Gruškovju, so danes na delu mostu čez Savo v smeri severa ugotovili velike vibracije. Opazili so, da je prišlo do poškodbe enega nosilcev konstrukcije, so danes sporočili s hrvaškega ministrstva za morje, promet in infrastrukturo.

Sprva so hrvaški mediji poročali celo, da so vzdrževalci odkrili tudi, da se je most posedele za nekaj centimetrov, a so to zatem na ministrstvu zanikali. Da bi preprečili še večje poškodbe na mostu in zaradi varnosti pa so se odločili za zaprtje prometa. Pričakujejo sicer, da bodo do večera odprli en del mostu in vzpostavili dvosmerni promet na zgolj enem vozišču.

Spomnimo, da se je v italijanski Genovi 14. avgusta 2018 med nevihto porušil avtocestni viadukt Morandi, pri čemer je umrlo 43 ljudi.

Vozniki v Zagrebu so sicer od začetka tedna soočeni s tehničnimi težavami, ki so ohromile promet tudi na eni osrednjih mestnih ulic, ki povezuje severozahod s središčem Zagreba. V nedeljo in torek je v isti ulici na dveh koncih počila glavna vodovodna cev, kar je v tem delu mesta povzročilo tudi poplave. Mestne oblasti so napovedale, da bodo do ponedeljka zjutraj popravile okvaro in prenovile približno 600 metrov ceste.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija