ANŽE LANIŠEK BRONAST V OBERSTDORFU: Uspešni tudi preostali trije Slovenci

Svet

Najboljši slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek (261,5 točke) je na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu na srednji napravi prikazal odlična nastopa in osvojil bron. Zmagal je Poljak Piotr Žyla (268,8) pred Nemcem Karlom Geigerjem (265,2). To je tretja kolajna za slovenske skoke na tem SP; Ema Klinec je zmagala, skakalke ekipno pa so bile druge.

Lanišek je bil po prvi seriji drugi, tudi v finalu je ohranil mirno kri in z novim uspešnim nastopom skočil na zmagovalni oder ter osvojil bronasto kolajno.

Zmaga je ostala Poljakom; branilca naslova Dawida Kubackega je nasledil Žyla, ki je zmagal s 3,6 točke naskoka pred domačinom Geigerjem.

Prvi favorit tega SP, najboljši v svetovnem pokalu Norvežan Halvor Egner Granerud, ki je bil najboljši tako na treningih na tej napravi kot v kvalifikacijah, je bil po prvi seriji šele na 16. mestu, v finalu pa je napredoval tik pod zmagovalni oder na četrto mesto z 259,7 točke.

"Ni bilo najbolj enostavno ohraniti zbranosti. Skoka sta bila sicer najslabša tukaj, a zdaj ni pomembno. Ostal sem zbran in sproščen, skušal sem se zabavati v finalni seriji in uspelo mi je. Noro je bilo, medalja, super! Prevečkrat sem bil že četrti, na mladinskem SP sploh nisem medalje osvojil, danes pa mi je le uspelo. Samo tako naprej," je za nacionalno televizijo po osvojeni kolajni dejal slovenski junak Lanišek.

Pod Senčno goro so bili uspešni tudi preostali trije Slovenci. Bor Pavlovčič (253,4) je zasedel osmo mesto, Cene Prevc (246) je bil 15., Žiga Jelar (223,5) pa 28.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija