ANKARANČANI PORAŽENI: Velenjčani slavili drugič

Ankaran

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Ankaran Hrvatine s 3:1 (1:0).

Velenjski nogometaši so po zmagi nad Domžalami slavili še drugič v sezoni. Tokrat so pričakovano odpravili novinca v ligi Ankaran Hrvatine, ki tako ostaja pri točki z uvodnega obračuna.

Prvi polčas so dobili gostitelji, čeprav so za prvi dve omembe vredni priložnosti poskrbeli gosti z Obale. V 19. minuti je Rok Kidrič prišel do žoge prej kot domači vratar Matej Radan, ki je stekel iz vrat, toda napadalec Ankarana je žogo poslal čez gol. V 27. minuti je nevarno z glavo streljal še Gal Primc, a je Radan izvrstno posredoval.

Zatem pa so prišle minute Dominika Radića. Ta je najprej streljal v 31. minuti iz bližine z desne strani, ko je Matej Paal njegov strel obranil, nato je poskusil z roba kazenskega prostora, spet se je izkazal Paal, v 36. minuti pa je Radić z desetih metrov streljal s "škarjicami" in poskrbel za navdušenje navijačev ter vodstvo z 1:0. Domači so bili nevarni še v 41. minuti, ko je Jakob Novak z roba kazenskega prostora zatresel prečko.

Tudi v uvodu drugega polčasa so imeli pobudo domači nogometaši, prišli do nekaj strelov, a Paala niso resno ogrozili. Zato pa so Radana v 63. minuti ogrozili Ankarančani, ko je malce na desni strani v kazenskem prostoru prišel Sven Dodlek, a zadel le zunanji del mreže.

Velenjčani bodo v 3. krogu prihodnjo soboto gostovali v Mariboru, Ankarančani pa bodo dan pozneje gostili Domžalčane.

Bolj natančen je bil že v naslednjem napadu John Mary, ki je dokončal protinapad s strelom pod prečko za svoj prvi gol sezone in vodstvo z 2:0. V 77. minuti so Primorci znižali zaostanek, ko je Erik Gliha podal z leve strani v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Tim Vodeb in z glavo zadel za 2:1.

Ista naveza gostov je zagrozila tudi nekaj trenutkov pozneje, po skoraj identični akciji se je izkazal Radan. V 88. minuti pa so Velenjčani potrdili zmago, potem ko je z glavo po lepi podaji Leona Črnčiča v kazenski prostor zadel od Rijeke posojeni napadalec Dario Vizinger. V 90. minuti je na drugi strani s prostega strela z več kot 20 metrov dobro meril še Gliha, Radan pa je žogo odbil, preden bi ta zadela zgornji levi kot domačih vrat.


* Stadion Ob jezeru, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Gabrovec (Markovci) in Burjan (Hajdina).
* Strelci: 1:0 Radić (36.), 2:0 Mary (64.), 2:1 Vodeb (77.), 3:1 Vizinger (88.).
* Rudar: Radan, Mužek, Vuklišević, Bolha, Pušaver, Novak, Pišek (od 65. Antonov), Bijol, Črnčič, Radić (od 59. Junuzović), Mary (od 84. Vizinger).
* Ankaran Hrvatini: Paal, Dautović, Badžim, Pahor, Gliha, Klapan, Delgado, Primc, Cerovec (od 56. Vodeb), Dodlek (od 68. Angov), Kidrič (od 87. Mihailovič).
* Rumeni kartoni: Mary; Badžim, Gliha.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Ankarancan |  29 .07. 2017 ob  23: 05
Ju3 bo prva zmaga samo komentatorji mi pa malo grejo grejo na ziuce kako zabsrsko naglasino ankaran sram jih bilo ma anka pucer bi lahko jeh opozoriu ne
Bravo Ankaran! |  27 .07. 2017 ob  11: 17
NK Koper ne sže niti do kolen. Kje je že? 3.ali 4.liga?
poigrajmo se s številkami - ankarančani  |  27 .07. 2017 ob  10: 51
so brezdomci - zakaj že? občina ankaran javnemu zavodu za šport koper od decembra do julija nakazala 90.103,24€, /erar/

od včeraj dalje je potrjena prisilna poravnava in fck ima dolg le še plačti upnikom v 3 letih 156.t € /ajpes/

javni zavod za šport pa se naj bi se kar kopal v denarju - v juliju je od mok prejel skoraj , 97.200 € več kot junija /erar/
Analize |  25 .07. 2017 ob  17: 33
50 € x 20 otrok je jurja.od kod tebi da starsi ne bi placevali vadnin.o akademiji ki jo je neslavno spanec zelo hitro zapustil pa ne bi...je bilo sportno zivljenje res prilagojeno akademiji.ali torej upate neambiciozne otroke odpeljati na dopust, in reskirate,da ne bodo uvrsceni v prvo postavo ob zacetku tekmovanja?
Analize  |  25 .07. 2017 ob  15: 29
Delate vi starsi doma,ker ste igrali v tako pomebnih klubih in ste toliko desegl da to obvladate zato se ne mesamo v vaso strokovnost.Za 50 eurov na mesec ne poravnate niti vode ki jo vas otrok porabi kaj sele kaj drugega.TO nekateri kot so Messiji Panic niti ne placujejo ker jim ne rabi so predobri,zdaj v Domzalah bo to vse zastonj,ja kaksen mesec dokler tudi tam ne vidijo kam pes taco moli.
Koper |  25 .07. 2017 ob  15: 23
Hvala bogu da niso Messiji ti otroci so pa sigurno normalni in proc od idi......
Stars  |  25 .07. 2017 ob  15: 22
-1
Ko smo imeli Spanca v mladinskem pogonu se je krizal nad dolocenimi starsi saj v tujini tega in.Tam je malo drugace,tam bi Rudonja ze sedel zaradi tgovanja z otroci in se marsi kdo....ma pri nas ki smo se vedno balkan zato tudi stari Mandaric hara tu,v Anglijo se ne upa le zakaj.....
Stars  |  25 .07. 2017 ob  15: 18
-1
Ja seveda zaradi svojih otrok spet smo na istem tudi v rokomet,balinanje,aerobika,odbojka.......vse zaradi njegovih otrok,aja pa sole smo pozabili vse zaradi otrok,ma dej ale dej Gkede turnirjev pa starsi sami izbirate in oprema se vseh klubih placa vsi turnirji,zato prosim ne pametujte.aja tocno 2003 letnik bo igral v prvi ligi torej spet zaradi otrok,butelni.......ma se mi prav smilite
@starš 00:14 | danes ob 08:55 |  25 .07. 2017 ob  14: 40
Kaj pa mi? brez snemanja tekem (za analizo), ker bi se pol videlo, da igrajo "pomembni otroci", LEPO NAPISANO.............IN ŽUPAN JE V KLUBU LE ZARADI SVOJIH OTROK TO SI DOBRO ZAPOMNITE. PRED NEKAJ LETI JE BIL NA TENISU. In ko bodo otroci odnehali boste spoznali resnico. Žal prepozno.
yota |  25 .07. 2017 ob  11: 54
Za obalčana, ki se spozna na šport. Normalno je, da v športu napreduješ, ni pa normalno, da ne veš kam te bodo ambicije pripeljale. Odšli so v klube z znano vizijo, ni jim v naprej zagotovlen uspeh ampak trdo delo. ker pa v Kopru ni sonca na obzorju in je trenutno samo megla so odšli.Vsakdo hoče svojemu otroku dobro in naš župan to dela isto za svoja dva sinova, čeprav nista ne vem kakšna talenta. Ampak tako je to in ti mu kar dela za svoje ne boš očital Rudonje mar ne.
@obalčan danes 11:02 |  25 .07. 2017 ob  11: 36
to niso Rudonjove fore, to so podkrepljena dejstva in argumenti. Če imaš argumente jih povej, če ne, ne pihaj v isti rog kot vodstvo kluba,ki je uničlo prvo ekipo, zato igrajo v 4. ligi (če?) in za vse krivijo druge, ki sploh niso v klubu že 10 let!
Obalcan ob 11.02 |  25 .07. 2017 ob  11: 11
kje bodo naslednje leto igrali izhodni mladinci.
1