ANKARANČAN, KI SE LAHKO POHVALI: Gregor Ravnik že drugič dobil "za pevca najlepšo nagrado"

Ankaran

Na včerajšnjem festivalu Popevka 2018 je ena od nagrad, ki jo podeljuje strokovna žirija, romala tudi v Ankaran. Gregor Ravnik si je namreč s skladbo 'Ti si' prislužil nagrado za najboljšo interpretacijo oz. izvedbo. "To je za pevca najlepša nagrada, ki jo lahko dobi," nam je vesel zaupal, ko smo ga danes priklicali na telefon.

Tudi sicer je skladba, s katero je Gregor Ravnik nastopil na letošnji Popevki, primorsko obarvana. Melodijo in priredbo zanjo sta namreč prispevala Marko Hrvatin in Mitja Bobič, besedilo pa Drago Mislej-Mef. Ravnik je pojasnil, da s Hrvatinom večkrat sodelujeta, že pripravljeno melodijo pa sta odnesla k Mefu, ki je prispeval še tekst.

Med pripravami misli na občinstvo

To pa ni Ravnikova prva nagrada za interpretacijo pesmi na festivalu, saj je lani poleti v tej kategoriji slavil tudi na Melodijah morja in sonca, kjer se je predstavil s skladbo 'Med nama'. "Pred nastopom na festivalu je kar nekaj priprave, veliko misliš na nastop in na to, kako bi pesem predstavil publiki," o obdobju pred festivalom razlaga Ravnik, sicer študent solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani, ki tako ali tako zahteva veliko vaje.

V prihodnjem obdobju bo, kot pravi, ustvarjal nove skladbe, decembra ga čakajo nastopi v Žalcu, kjer je na sporedu opereta Hmeljska princesa, poje pa tudi pri triu Vivere, s katerim bodo zabeležili nekaj jesenskih in zimskih nastopov.

Deli novico:

@občan |  26 .09. 2018 ob  20: 34
Čestitke!
kjessi |  24 .09. 2018 ob  20: 28
"Strokovna komisija" določa, kaj naj raja voli ne glede na to, kaj se raji pravzaprav dopade. Fiasko! Vsekakor pa čestitke.

Bravo |  24 .09. 2018 ob  14: 39
drugače pa organizacija popevke in prisila ljudi,da lahko glasujejo samo za tri popevke od trinajstih,je pa pod vsako kritiko.
To |  24 .09. 2018 ob  12: 40
Bravo. Čestitke.