500 POLETNIH NASMEHOV NA DEBELEM RTIČU: Za nekatere edine brezskrbne počitnice

Ankaran

V okviru dobrodelnega vseslovenskega projekta Pričarajmo nasmeh bo s pomočjo podjetja Tuš tudi letos v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS na Debelem rtiču počitnikovalo 500 otrok iz socialno ogroženih družin. Otroci bodo razporejeni v šest različnih skupin, trenutno pa počitnikuje 108 otrok z območij Gorenjske in Dolenjske.

Otroke, ki se bodo letos udeležili nepozabnega aktivnega letovanja, bodo zabavale cirkuške vragolije, sodelovali bodo tudi pri številnih aktivnostih, kot so ustvarjalne delavnice, športne aktivnosti, izlet z ladjico, kopanje in učenje plavanja, zabava z glasbo in plesom ter še veliko drugega.

Rdeči križ Slovenije (RKS) v sodelovanju s centri za socialno delo in socialnimi službami na osnovnih šolah izbere otroke, ki se udeležijo letovanja. Do konca avgusta se bo na enotedenskih počitnicah zvrstilo še pet skupin otrok, ki prihajajo iz celotne Slovenije.

Po besedah vodje korporativnega komuniciranja v Tušu Anje Marjetič so otroci na letovanju deležni različnih terapij, pogovorov ter dodatne pomoči z oblačili in obutvijo. Otrokom polepšajo počitniške dneve tudi z darili in igrami.

Dobrodelna akcija poteka že 15 let zapored. "V vseh teh letih bomo omogočili letovanje skupno 7600 otrokom, kar je izjemna številka. Za mnoge otroke so to edine počitnice, ki jih lahko preživijo brezskrbno, mnogi med njimi pa tudi prvič vidijo in zaplavajo v morju," je še dodala Marjetičeva.

Deli novico: