15-LETNIK V KARANTENI MESEC DNI BREZ PRESTANKA IGRAL VIDEOIGRE: Zadela ga je možganska kap in ne vedo, če bo kdaj okreval (VIDEO)

Svet

15-letni deček s Kitajske je bil marca odpeljan v bolnišnico, potem ko je omedlel na svojem domu v mestu Nannning. Domnevno je utrpel možgansko kap in ima posledično ohromljeno levo roko, potem ko je cel mesec igral videoigre in spal le dve uri na noč.

Fotografije so simbolične.

Tako kot številni njegovi vrstniki po vsej državi je bil tudi Xiaoibin od februarja zaprt doma zaradi situacije s koronavirusom. Njegovi starši so zdravnikom povedali, da večino časa preživi v svoji sobi z izgovorom, da obiskuje spletni pouk, a so pozneje odkrili, da je večino dni preživel ob igranju videoiger.

Po mnenju medicinskih strokovnjakov iz bolnišnice Jiangbin je bil to glavni vzrok za nenavadno možgansko kap, ki mu je paralizirala roko. "Zaprl je okna in zaklenil vrata. Nismo imeli pojma, kaj tam počne," je dejala Xiaobinova mati. Po tem, ko je omedlel, so ga prepeljali v bolnišnico, kjer je CT-preiskava pokazala, da je utrpel možgansko kap. Strokovnjak za nevrologijo je novinarjem povedal, da je dečkovo stanje, ki je nenavadno za njegovo mladost, verjetno povzročil njegov nezdrav življenjski slog v preteklih mesecih.

"Glavni razlog je, da je imel nepravilen urnik spanja in prehranjevanja, ker ni bil v šoli. Starši so bili preveč strpni do njegovega vedenja," je dejal doktor Lee. "Pomanjkanje prehrane in počitka je povzročilo zmanjšano količino krvi in ​​kisika v njegovih možganih in vodilo v možgansko kap." Deček je sicer od marca v bolnišnici, a zdravniki pravijo, da je težko reči, ali bo kdaj popolnoma okreval in ali se mu bo povrnil občutek v levi roki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija