12 RAZLOGOV, ZAKAJ LJUDJE POSTANEJO REVNI: Po mnenju priznanega vlagatelja

Trendi

Warren Buffett, priznan vlagatelj, je podal 12 razlogov, ki po njegovem mnenju vodijo v revščino. Razmislite, ali se strinjate s temi trditvami in kako lahko izboljšate finančno stanje.

Bari in kavarne: Druženje v lokalih lahko postane draga navada. Izbiro ugodnejših družabnih srečanj, kot so hišne zabave, lahko uporabite kot alternativo in prihranite denar.

Zanemarjanje osebnega razvoja: Najboljša naložba je vlaganje vase. Buffett poudarja, da izboljšanje sposobnosti in izobraževanje povečata potencial zaslužka. Znanje in spretnosti namreč predstavljajo neprecenljivo bogastvo.

Kreditne kartice: Kreditne kartice so lahko priročne, a visoke obrestne mere hitro obremenijo račun. Nepotrebna poraba s kreditnimi karticami lahko vodi v dolg.

Najnovejša tehnologija: Buffett priporoča premišljen nakup tehnologije. Ni nujno, da najnovejši modeli prinašajo dodatno vrednost. Funkcionalna tehnologija zadostuje, oceniti pa je treba, ali novejše spremembe upravičujejo ceno.

Oblačila: Enostavnost v garderobi je ključ. Izbor klasičnih, trpežnih oblačil namesto dragih blagovnih znamk omogoča prihranek denarja, hkrati pa ohranja preprostost.

Kajenje: Poleg zdravstvenih posledic je kajenje tudi finančno zahtevna razvada. Prenehanje prinaša prihranek, ki ga je smiselno pametno investirati.

Neuporabljena članstva: Aktiven življenjski slog je pomemben, vendar neuporabljena članstva predstavljajo nepotreben strošek. Poceni fitnes rutine so lahko enako učinkovite.

Nepotrebne naročnine: Redno pregledujte naročniške storitve in se znebite tistih, ki ne prinašajo dodane vrednosti, saj lahko postanejo finančno breme.

Nočni izhodi: Pogosti nočni izhodi so lahko visok strošek. Cenovno ugodnejše alternative, kot so doma pripravljeni obroki in filmski večeri, omogočajo prihranek.

Izdelki za nego kože: Prekomerna uporaba kozmetičnih izdelkov je nepotrebna. Iskanje preprostih in učinkovitih rešitev je prijaznejše do denarnice in kože.

Igre na srečo: Razumevanje verjetnosti je ključno. Finančne odločitve naj bodo usmerjene v dolgoročnost, ne pa v trenutno vznemirjenje.

Novi avtomobili: Avtomobili hitro izgubijo vrednost. Nakup rabljenih avtomobilov in vzdrževanje zanesljivih vozil je boljša dolgoročna naložba, poroča Yahoo Finance.

Buffettovi nasveti spodbujajo premišljeno ravnanje z denarjem in osredotočanje na trajnostno finančno varnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  10 .12. 2023 ob  19: 45
15
vseh pravil tega naduteža se držim, ma še vedno ni videti bogatstva. je pozabil napisati, da moraš obvezno koga brezobzirno izkoriščati in postaneš bogat.
vseved |  10 .12. 2023 ob  16: 33
Bale.