ROMUNU PREKRIŽALI NAČRTE PRIMORSKI POLICISTI: Vozil ukraden tovornjak in imel ponarejene dokumente

Kronika

Novogoriški policisti so v ponedeljek, 25. maja ob 20. uri na kontrolni točki v Vrtojbi pri vstopu v Slovenijo kontrolirali 28-letnega voznika tovornega vozila znamke Mitsubishi z italijanskimi registrskimi številkami, državljana Romunije. Pri preverjanju so ugotovili, da je bilo tovorno vozilo odtujeno v Italiji in je zanj razpisano iskanje v šengenskem informacijskem sistemu.

Vse fotografije so simbolične.

V nadaljevanju postopka so policisti pri pregledu dokumentov za vozilo ugotovili, da romunski voznik poseduje pooblastilo za uporabo vozila, ki naj bi ga vozniku izročil dejanski lastnik vozila. Izkazalo se je, da je pooblastilo ponarejeno.

Policisti so tovorno vozilo in ponarejene dokumente zasegli, 28-letnega državljana Romunije pa bodo kazensko ovadili na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj prikrivanja in ponarejanja listin. Glede obravnavanega primera so policisti obvestili pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Drugi podoben primer v kratkem času

Gre za drugi podoben primer v relativno kratkem času na kontrolni točki v Vrtojbi. Naj spomnimo, novogoriški policisti so 25. aprila letos na vstopni kontrolni točki na Vrtojbi prav tako obravnavali 37-letnega voznika osebnega vozila znamke BMW X4, državljana Romunije, ki je vozil v Veliki Britaniji ukradeno osebno vozilo, dokumenti vozila so bili ponarejeni, prav tako je vozil s ponarejenim vozniškim dovoljenjem.

Vozilo in dokumenti so mu bili zaseženi. Zoper 37-letnega osumljenca iz Romunije je bila podana kazenska ovadba na državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine vozila in ponarejanja listin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija