ZELENA LUČ ZA DIREKTORICO OBALNIH LEKARN: Med prioritetami izpostavlja zagotavljanje dostopnosti do lekarniških storitev, tudi z novimi enotami

Koper

Po večletnem vedejevstvu na čelu Obalnih lekarn Koper so občinski svetniki občin ustanoviteljic nedavno dali zeleno luč imenovanju Katje Gombač Aver za direktorico zavoda. Gombač Averjeva v tem vidi potrditev dosedanjega uspešnega dela, med prioritetami izpostavlja zagotavljanje dostopnosti do lekarniških storitev, tudi z novimi enotami.

Ob nastopu petletnega mandata je Gombač Averjeva izpostavila, da je njeno imenovanje potrditev, da so bile razvojne usmeritve v zavodu zastavljene v pravo smer, kar je bilo mogoče doseči le s podporo sveta zavoda. "V vsem predhodnem obdobju smo v Obalnih lekarnah Koper poslovali uspešno, kar je rezultat dobrega dela prav vseh zaposlenih," je dodala.

Sama ob tem ni želela ugibati, kaj je botrovalo premiku, da je po osmih letih vodenja Obalnih lekarn kot vršilka dolžnosti direktorice vendarle dobila polni mandat. "V vseh teh letih sem soglasje k imenovanju prejela od Občine Izola in Občine Piran, tokrat je soglasje podal tudi novi občinski svet Mestne občine Koper," je pojasnila.

Prioritete Gombač Averjeve bodo zdaj sledile uresničevanju strateških ciljev. "Najpomembnejša ostajata prav gotovo zagotavljanje ustrezne dostopnosti do lekarniških storitev uporabnikom na območju Slovenske Istre in Občine Hrpelje - Kozina, tudi z novimi lekarniškimi enotami, in zagotavljanje kakovostnih in varnih lekarniških storitev, vključno z večanjem prepoznavnosti svetovalne vloge lekarniških farmacevtov, s širitvijo dodatnih kognitivnih storitev (osebne kartice zdravil, pregleda uporabe zdravil, farmakoterapijskega pregleda), s čimer pripomoremo k varnejši in pravilni uporabi zdravil," je poudarila.

Med nadaljnjimi cilji zavoda je Gombač Averjeva izpostavila še ustrezno kompetentnost in razvoj kadrov, razvoj informacijske tehnologije in nadgradnjo poslovnih procesov ob ohranjanju stabilnega finančnega poslovanja. "Izziv, ki pa je pred vrati, je uskladitev ustanovitvenega akta z občinami na območju, na katerem poslujemo," je še navedla. Javni zavod Obalne lekarne Koper danes upravlja z lekarnami v Kopru, Semedeli, Izoli, Piranu in Luciji, lekarniškima podružnicama v Ankaranu in Hrpeljah, galenskim laboratorijem ter kontrolno-analiznim laboratorijem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija