ZASKRBLJUJOČE: Prejela dva odmerka Pfizerjevega cepiva, kljub temu huje zbolela in končala v bolnišnici

Slovenija

Cepljenje proti covidu-19 očitno nima takšnih učinkov, kot smo upali in pričakovali. Iz Doma upokojencev Ptuj so danes namreč sporočili, da so ponovno zabeležili okužbo s koronavirusom, in to pri stanovalki, ki je že bila cepljenja z dvema odmerkoma cepiva Pfizerja in BioNTecha.

Fotografija je simbolična. 

Okužena stanovalka je prvi odmerek omenjenega cepiva, s katerim cepijo predvsem starejše osebe, prejela že konec decembra 2020, drugi odmerek pa letošnjega januarja. V tednu med 5. in 11. marcem je bila na zdravljenju v bolnišnici. Po enem tednu bivanja v domu upokojencev pa so se pri njej pojavili simptomi covida. "Zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja je bila odpeljana v bolnišnico Ptuj, kjer se zdravi na tamkajšnjem covid oddelku," so danes sporočili iz Doma upokojencev Ptuj.

Etažo kjer je omenjena stanovalka bivala, so uredili v sivo cono, kar pomeni, da se stanovalci tam zadržujejo v sobah in bodo testirani v skladu s protokolom prvi, četrti in osmi dan po zaznani okužbi, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  23 .03. 2021 ob  07: 12
@ivo, imaš cepiva, kjer je učinkovitost skoraj 100% in taka kjer je bistveno manj, odvisno od virusa. Nekatera cepiva tudi pustijo skoraj doživljenjsko imunost, pri drugih so non stop mutacije. Mimogrede, sezonska je bila običajno 70-80%, parkrat so slabo zadeli, ker se cepivo za gripo pripravlja običajno pol leta preden pride do izbruhov.
ivo |  22 .03. 2021 ob  18: 47
-1
Kar tolažite se s 95%.
Če do sedaj niso uspeli učinkovitosti cepiva za sezonsko gripo spraviti nad 40% tudi mRNA ne bo naredil čudeža.
Osebno ne pričakujem učinkovitosti nad 40-50%.
Thomy |  22 .03. 2021 ob  14: 22
td: dobesedno kar sem hotel jaz napisati...
td |  22 .03. 2021 ob  13: 49
Kaj komu ni jasno kaj pomeni 95%?