ZASKRBLJUJOČ NEVAREN 'TREND' V ČASU KARANTENE: Manj prometne ceste izkoristijo za divjanje

Slovenija

V družbi Dars opozarjajo na povečano število prehitrih voznikov. Tako so na odseku avtoceste med Domžalami in Šentjakobom v letošnjem marcu zaznali 12-odstotno povečanje števila voženj med 180 in 200 kilometri na uro ter kar 73-odstotno povečanje števila voženj nad 200 kilometri na uro, glede na enako obdobje lani, so sporočili z Darsa.

V času aktualnih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, ko veljajo priporočila za odložitev nenujnih poti in preživljanje čim več časa v samoizolaciji, v družbi sicer beležijo znaten padec dnevnega prometa na avtocestah. A kot opozarjajo, se je s tem povečalo tudi število voznikov, ki bolj pretočne avtoceste izkoristijo za prehitro vožnjo, so zapisali v sporočilu za javnost.

Posebej problematično se jim zdi dejstvo, da se največje število prekoračenih hitrosti zgodi v dnevnem času, ko je tudi sicer na cestah največ vozil. To pomeni, da takšni neodgovorni vozniki ogrožajo življenja in varnost preostalih voznikov, ki se v tem času vozijo po nujnih opravkih oziroma na delo v službo, poudarjajo.

V družbi pri tem opozarjajo voznike, da je neprilagojena hitrost še vedno glavni vzrok za prometne nesreče. Voznike zato pozivajo k previdni vožnji in naj ne dopustijo, da bi zaradi njihove malomarnosti utrpeli usodne posledice drugi, nedolžni ljudje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija