PONEKOD NA GORIŠKEM OSTALI BREZ ELEKTRIKE: Moški kuril travo, požar poškodoval električni vod

Kronika

Zaradi požara električnega droga je v enem od naselij v občini Nova Gorica je v sredo več gospodinjstev ostalo brez električne energije, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Požar je ob čiščenju travnate parcele po dosedanjih ugotovitvah policije zakuril moški, kasneje pa se je ta razširil in poškodoval električni vod.

Fotografija je simbolična.

Moški je po navedbah PU Nova Gorica na območju Nove Gorice v sredo kuril travo, vejevje in podrast, da bi očistil travnato parcelo. Ko je ogenj dogorel, je odšel, ogenj pa se je nato razplamtel in nenadzorovano razširil po parceli. Skupaj je tako pogorelo približno 500 kvadratnih metrov travnate površine.

Na robu parcele, ki je omejena s cesto, je ogenj zajel tudi betonski električni drog in poškodoval izoliran električni vod, ki se na tem mestu odcepi in vodi na tla, nato pa pod zemljo do električne omarice. Posledično je prišlo do izpada električnega omrežja, v katerem je več gospodinjstev izgubilo dostop do električne energije.

Novogoriški policisti so o dogodku obvestili preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici in bodo glede na vsa ugotovljena dejstva zoper omenjeno osebo ustrezno ukrepali, so še sporočili iz PU Nova Gorica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija