ZAPIS, KI VAM BO OROSIL OČI: Na koprski promenadi srečala gospo, ki je raje postala brezdomka, kot da bi psa oddala v zavetišče

Koper

Na družbenem omrežju Facebook v skupini Pasjeljubci je uporabnica delila ganljiv zapis za pomoč gospe, na katero je včeraj naletela na koprski promenadi. Gospa je ob sebi imela napis, da je raje postala brezdomka, kot da bi psa oddala v zavetišče.

"Na vas se obračam s prošnjo, če bi lahko kdo pomagal," je svoj zapis na Facebooku začela uporabnica skupine Pasjeljubci. Včeraj je z mamo na promenadi ob morju v Kopru naletela na gospo srednjih let s psičko, ki je ob sebi imela napis, da je raje postala brezdomka, kot da bi psa oddala v zavetišče. Pristopili sta do nje: "Povedala je, da ji je ime Antonija, psički pa Lajka. Psička je stara 16 let. Povedala je, da je že dva tedna brezdomka. Pred tem je s psičko stanovala kot podnajemnica v stanovanju v Olmu. Ker se je soseda pritožila zaradi laježa psičke, je lastnica od nje zahtevala, da psičko odda, če želi ostati v stanovanju. Pa je raje skupaj s psičko odšla na cesto, kot da bi se od nje ločila, kajti ta je kot njen otrok. Da ljudje, ki nimajo psov, ne razumejo, da ti živalca pomeni vse na svetu, je še dodala."

Za psičko kupi meso, sama pa je solato

Gospa Antonija sedaj išče sobo, kjer bi bili obe s psičko dobrodošli, vendar do sedaj ni bila uspešna, "saj se sobe tu na Obali oddajajo večinoma študentom ali pa je s psičko nikjer nočejo". Uporabnica še dodaja, da je gospa zelo prijazna, zgovorna in lepo skrbi za Lajko. "Povedala je, da tudi, če nima veliko, zanjo kupi meso, ona pa je solato. Gospa vizualno ne deluje kot brezdomka, saj je urejena, prijazna in psička prav tako."

Uporabnica skupine Pasjeljubci je objavo, kot je zapisala, delila s privoljenjem gospe Antonije, ki ji je zaupala tudi telefonsko številko: "Ko sva z mamo odhajali, je bila zelo hvaležna, ni se nehala zahvaljevati, tako za objavo kot za malo pomoči za nakup hrane za Lajko … Zato se obračam na vas in vas naprošam, če mogoče kdo oddaja kakšno sobo ali ve za koga, ki oddaja, kjer bi bile obe s psičko Lajko dobrodošli."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija