ŽALOSTNA PASJA ZGODBA IZ PETRINJE: Zapuščenega psa po potresu našli v slabem stanju (FOTO)

Svet

Kmalu po silovitem potresu v Petrinji na Hrvaškem so domačini opazili poškodovanega in prestrašenega psa, ki je begal naokoli. Znano je bilo, da so ga lastniki zapustili in se je že nekaj časa pred potresom zadrževal na ulicah, zato so zanj pričeli iskati primerno rešitev. Na srečo je nanj naletela ekipa iz hrvaškega zavetišča Dumovec.

Ker je nujno potreboval veterinarsko pomoč, so ga odpeljali iz zgradbe v Petrinji, v kateri je bil najden, v Zagreb. Žal v zadnjem času za psa ni skrbel nihče. Šestletni mešanec z labradorcem ima namreč velike zdravstvene težave s kožo, nezdravljeno hudo obliko dermatitisa. Ob najdbi je imel tudi druge poškodbe, ki jih je najverjetneje dobil med potresom.

Najprej je bil precej agresiven in napadalen, poskušal je ugrizniti. Ko je zaznal, da je v bistvu srečal svoje rešitelje, pa se je pomiril in je postal družaben, so povedali v zagrebškem zavetišču. Tu so ga temeljito pregledali, dobil je ustrezno terapijo in hrano. Nekaj časa bo ostal pri njih.

Pes sicer ima lastnike, ki so ga nazadnje cepili pred štirimi leti. Največja težava je, da dokler se mu lastniki uradno ne odrečejo, kužku v azilu ne morejo najti novega doma.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija