ŽALOSTNA IZPOVED OČETA IZ REKE: "Bolnega otroka vozim na terapije, a mi ne dovolijo vstopa v Slovenijo"

Svet

Oče iz Reke, ki naj bi v ponedeljek peljal sina na tritedensko terapijo v Slovenijo, pravi, da mu je slednja prepovedala vstop v državo. Njegov otrok ima slovensko državljanstvo, danes poroča Index.hr.

Na slovenskem veleposlaništvu v Zagrebu so očetu, ki se je pred potovanjem obrnil nanje, pojasnili, da v njegovem primeru kot hrvaškemu državljanu ne bo dovoljen vstop niti ob negativnem PCR-testu na novi koronavirus, ampak le, če bo v Sloveniji preživel 14 dni samoizolacije, je povedal omenjeni moški v intervjuju za Novi list, poroča Index.hr. Kot dodaja portal, je želel oče skupaj z ženo, ki je Slovenka, peljati otroka čez mejo na zdravljenje in med zdravljenjem prijaviti njegovo bivanje.

Slovenska vlada je uvrstila Hrvaško na rumeni seznam držav in skladno s tem bi moral oče pasti v kategorijo izjem, ki jim ob prihodu v Slovenijo ni treba v karanteno – ob upoštevanju, da so razlogi za vstop v Slovenijo zdravstvene narave. Za odobritev takšne izjeme pa je pogoj predložitev negativnega testa na novi koronavirus, ki ni starejši od 36 ur.

Zaradi takšnih in podobnih primerov je lokalna politična stranka Unija Kvarnerja nedavno naslovila odprto pismo na hrvaškega in slovenskega premierja. V pismu zahtevajo, da se državljanom z območja Kvarnerja, Gorskega kotarja ter ostalih hrvaških županij omogoči nemoteno prečkanje hrvaško-slovensko meje v primeru, da imajo podobno ugodno epidemiološko situacijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  02 .08. 2020 ob  22: 06
ŽENA SLOVENKA, OTROK IMA SLOVENSKO DRŽAVLJANSTVO!! KAJ TEMU BEDASTEMU REČANU NI JASNO?
solinar |  31 .07. 2020 ob  22: 00
BALE. Poslušat je treba celo štorijo, tudi uradno, ne pa samo tisto kar nekomu paše.