ZAKAJ PARI OPUSTIJO POSTELJNE AKTIVNOSTI? Glavni razlog vas bo morda presenetil

Trendi

Naj bo to zaradi natrpanih urnikov, izčrpanosti zaradi starševstva ali kakšnega drugega razloga, ohranjanje strasti v zvezi je lahko izziv. Psihologi so preučevali spolno življenje več sto prostovoljcev, da bi ugotovili, zakaj upada kakovost njihovega spolnega življenja. Raziskava, objavljena v znanstveni reviji Evolutionary Psychology, je pokazala, kaj ubija strast in varanje ni na vrhu seznama. Ugotovili so, da je razlog številka ena pomanjkanje navdušenja, temu pa sledi pomanjkanje časa in prostora. Vas zanima celoten seznam 'ubijalcev seksa'? Oglejte si ga v članku.

Deset največjih morilcev strasti:

1. pomanjkanje navdušenja,

2. pomanjkanje časa in prostora,

3. dolg delovni čas,

4. slab seks,

5. nezvestoba in zloraba,

6. težave s karakterjem,

7. vsiljivost,

8. otroci,

9. pomanjkanje truda in

10. poligamija.

Presenetljivo je, da si nezvestoba in zloraba partnerja delita peto mesto. Profesor Menelaos Apostolou z univerze v Nikoziji na Cipru, ki je izvedel raziskavo, je dejal, da je pomembno ugotoviti, zakaj upada kakovost spolnega življenja. "Težave pri vzdrževanju intimnih odnosov lahko ljudem povzročijo veliko čustveno bolečino," je dejal. "Prepoznavanje teh težav je prvi korak k njihovemu reševanju in izboljšanju čustvenega počutja ljudi," zaključuje profesor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukurux |  19 .09. 2020 ob  20: 02
Dejmo zafilozofirat..
Zenska ima po naravni poti vecjo vrednost kot moski primer ki je vsem blizu recimo ce imas kokoske doma je dovolj en petelin,ce pa je deset petelinov in ena kokoska v smislu da ni pomembna kot je pomemben petelin...uboga kokoska in devet petelinov.
Z revolucijo ki se je pijavila v prejsnjem stoletju da lahko zenske se potegujejo za delovna mesta v sluzbah je moski zgubu svojo vrednost,kot nekdo ki vestno sluzi zenski zato da skrbi za otroke in druzino hkrati pa je primoran tudi tekmovati z njo na delovnem mestu.
Ce je nekoc zenska si samo slekla majco in pokazala hlacke so vsi vzklikali,dandanes pa lahko skoraj naga hodi okoli nekaj pogledov bo delezna kaj resnega pa ne.
Moski pa smo postali cedalje bolj podobni zenskam