ZADEVA MARINA POSTAJA ŠE BOLJ VROČA: Dekle je policistu jasno dejalo, da "je govorjenje izguba časa"

Kronika

V nadaljevanju sojenja zaradi zlorabe prostitucije v klubu Marina pri Ajševici je danes pričal še en tajni policijski delavec, ki je izpovedal o dogajanju v klubu in ponudbah spolnih storitev. Medtem je obramba Sergeja Racmana predlagala izvedbo naroka glede varščine zanj.

Sicer pa je na začetku današnjega naroka prek video konference pričal tajni delavec policije številka 101, ki je opisal obisk kluba Marina in kako so k njemu pristopila dekleta ter mu ponujala spolne usluge. Kot je izrecno spomnil, mu je eno od deklet dejalo, da "je govorjenje izguba časa" in da moški tja zahajajo samo za seks.

Na vprašanje odvetnika Franca Rojka, ki zagovarja obtoženega Jožeta Kojca, ali so dekleta od vodstva kluba dobivala kakšna navodila, je priča navedla, da med dekleti in osebjem ni opazil nikakršne komunikacije, da pa je bil v klubu samo enkrat.

Odvetnik Miha Šošić pa je pričo spraševal o "konfliktu" med odredbo tožilstva, ki mu je dovoljevala enkraten odkup spolnih uslug, in navodili vodje operativne komunikacije.

Tajni policijski delavec je pojasnil, da zanj odredba pomeni le zakonski okvir delovanja, konkretne naloge pa opravlja po navodilih vodje: "Naredil sem točno to, kar mi je bilo naročeno. Nihče mi ni naročil odkupa spolnih uslug in jaz tega nisem opravil."

Zagovornica Sergeja Racmana, odvetnica Martina Žaucer Hrovatin, pa je sodišču predlagala, da izvede narok glede varščine za Racmana, ki je trenutno v priporu. Med drugim je izpostavila, da je Racmanova nekdanja soproga pripravljena prodati nepremičnino in da ima Racman v Sloveniji tri otroke.

Tožilka Maja Veber Šajn pa je poudarila, da tožilstvo v Racmanovem primeru nasprotuje institutu varščine kot take.

Ko je sodišče za Racmana v zadevi Marina prvič odredilo pripor, se tja ni zglasil, v Slovenijo pa se je iz Kanade vrnil šele konec lanskega leta na podlagi mednarodne tiralice, ki je bila razpisana zoper njega.

Prvoovtoženi Racman, Dejan Šurbek, Jože Kojc, Vesna Ternovec in družba Cratos naj bi zlorabljali prostitucijo v hudodelski združbi. Tako naj bi na sofisticiran način pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev.

Da so bila dekleta v prostitucijo prisiljena, naj bi dokazovalo dejstvo, da so morala plačevati vstopnino v klub, obtoženi pa so nad dekleti vzpostavili odnos podrejenosti. Družba Cratos naj bi pri tem pridobila za najmanj 21 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi.

Obtoženi trdijo, da je šlo za erotični klub, ki je gostom nudil intimo, gostje pa da so se sami odločali, kaj bodo tam počeli.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  14 .08. 2021 ob  12: 17
uspešni podjetniki, ki bogatijo s prevarami, izkoriščanjem in davčnimi utajami, to je model poslovanja na slovenskem. fašistična oblast ga seveda podpira saj je polno udeležena
Nisemlevi |  14 .08. 2021 ob  09: 26
Danes se take Marine prodajajo kot erotični masažni saloni po vsej Sloveniji. Tam ne gre nikoli nobeden pod krinko preveriti, kaj vse se dogaja. Čista prostitucija,davčna utaja in širjenje vsakršnih bolezni.
Marina je bila ena, marin je veliko več...
CharleenOwen |  14 .08. 2021 ob  01: 14
-2
Prenehal sem delati pri shopriteju in zdaj zaslužim 65-85 $ na uro. Kako? Delam na spletu! Moje delo me ni ravno razveselilo, zato sem se odločil izkoristiti priložnost za nekaj novega ... po 4 letih je bilo tako težko zapustiti dnevno službo, zdaj pa nisem mogel biti srečnejši. Tukaj počnem… Www.MoneyApp2.Com