ZAČEL SE JE TEDEN MOBILNOSTI: V Kopru brezplačna mestni in primestni avtobus

Koper

Danes se začenja Evropski teden mobilnosti, ki ga bo s številnimi dogodki obeležilo tudi približno 80 slovenskih občin. Letošnji teden mobilnosti bo nagovarjal k izbiri čistejšega načina prevoza, posebno pozornost pa bodo organizatorji namenili mladim, saj jih zgolj peščica v šolo hodi ali kolesari. Na ulicah koprskega mestnega jedra že potekajo številni tematski dogodki, delavnice, predstave in druge aktivnosti. Med 16. in 22. septembrom sta ponovno na voljo tudi brezplačna primestni in mestni avtobus.

Na različnih lokacijah v Kopru so danes postavljene številne stojnice, varne poti, ki vodijo proti šolam, so bile v zgodnjih jutranjih urah prepolne otrok, hkrati so parkirišča v mestnem jedru izpraznjena.

Koprska občina je v okviru letošnjega tedna mobilnosti pripravila program z naslovom Park(irni) teden, s katerim želi opozoriti na dejstvo, da uporaba javnega prostora v urbanih središčih za parkiranje vozil, ki po raziskavah stojijo na mestu skoraj 24 ur, ni smiselna. Za parkirišča na delu Trga Brolo, na Garibaldijevi ulici in na Nazorjevem trgu bo tako do 22. septembra, do 19. ure, veljala popolna zapora, saj bodo ta naslednje dni preživela na nekoliko drugačen, bolj trajnosten način.

Od 16. do 22. septembra bosta mestni in primestni prevoz v MOK za vse uporabnike brezplačna. Ob tem je za dostavo in ostale dostope možno koristiti brezplačno Kurjerco, ki je na poziv dosegljiva na številki 051 488 000, so še sporočili z občine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  16 .09. 2020 ob  13: 56
teden mobilnosti bi moral biti celo leto !!!! namesto, da sredi mesta gradijo garažne hiše, bi rajši okrepili javni prevoz ( mestni, primestni, medmestni), naredili več kolesarskih stez, pločnikov....povezane z javnim prevozom bi morale biti vse štiri občine, vozovnica subvencionirana....da o železniškem prometu sploh ne govorimo !!!!!!