ZA VEČJO PROMETNO VARNOST V ZALEDJU KOPRA: Kaj vse bo uredila občina?

Koper

Koprska občina nadaljuje izvedbo manjših infrastrukturnih projektov v zaledju, ki bodo ob zaključku med drugim poskrbeli za večjo prometno varnost otrok, boljšo prevoznost cest in več urejenih parkirišč. Veliko naložb bo zaključenih še pred prvim šolskim dnem.

Dela v Kubedu

Koprska občina bo še pred prvim dnem novega šolskega leta uredila pločnik in prehod za pešce pri Osnovni šoli v Gračišču (na cesti proti Smokvici). Poleg tega bodo na novo uredili parkirišče ob šoli in tam zarisali približno 25 parkirnih mest. Izvajalec je bil v delo uveden pred dnevi, investicija znaša približno 25.000 evrov. V sklopu teh del potekata še asfaltiranje dostopne poti v Kubedu in sanacija manjših poškodb vozišča v Popetrah.

Gradbena dela bodo do konca meseca zaključena tudi v Šalari, kjer občina na Partizanski cesti ureja in sanira površine za pešce, vrednost te investicije je 22.305,92 evra. Delavci bodo pločnik kmalu uredili tudi na 500 metrov dolgem odseku stare Šmarske ceste (spodnji del) in v Elerjih. V naslednjih dneh bodo z odbojno ograjo zavarovali še igrišče Centra Sonček Elerji, prav tako pa uredili razsvetljavo in sanirali javno izlivko.

Sanacija podpornega zidu v Črnem Kalu

Mestna občina Koper ureja tudi parkirišči v Pradah, investicija v vrednosti 37.000 evrov bo zaključena do konca meseca. Doslej sta ob in nad igriščem stali makadamski parkirišči, ki pa bosta v kratkem dobili novo preobleko. Površini bodo asfaltirali in na njih zarisali od 40 do 50 parkirnih mest. MOK bo v sodelovanju s KS Bertoki uredila še ekološki otok.  

Gradbeni stroji že nekaj časa brnijo v Gabrovici, kjer se že zaključuje sanacija in ureditev 20 metrov dolgega odseka ceste. Ta bo odslej bolj varen in prevozen, saj je občina poskrbela za izgradnjo bankine. Na ta način so delavci utrdili del ceste, ki je domačinom povzročal obilico težav.

Ureditev hitrostne ovire v Kampelu

Številni infrastrukturni projekti v zaledju pa so že pod streho. Koprska občina je sanirala ploščad pred Krajevno skupnostjo Črni Kal, obnovila poškodovano cestišče in površino na novo asfaltirala, prav tako pa razširila dovoz in za potrebe KS zarisala še štiri parkirna mesta. Hkrati so delavci zaključili sanacijo podpornega zidu v središču Črnega Kala, do konca tedna pa nameravajo asfaltirati del ceste, ki so jo v minulih dneh že razširili. Še ta mesec bo saniran podporni zid v Loki, vrednost te naložbe je 20.700 evrov.

Na kilometer dolgem odseku ceste v Kampelu je občina sanirala manjše, lokalne poškodbe cestišča. Ob tem je tudi preuredila hitrostne ovire, ki so tako bolj varne. Vrednost projekta je približno 45.000 evrov.

Po lanskoletni sanaciji ceste Sv. Anton–Potok, ki je zajemala obnovo najbolj dotrajanega odseka, so delavci pred tedni preplastili še zgornji del omenjene ceste. Poleg tega so v okviru naložbe, ki je znašala nekaj manj kot 43.000 evrov, sanirali in asfaltirali tudi makadamsko dostopno cesto v Potoku, ki je bila zaradi naklona terena ob deževju težko prevozna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
frikofrkic |  11 .08. 2020 ob  21: 26
Garažna hiša se je projektirala prej, gradi pa se zdaj. In račune za gradnjo se ja tudi plačuje zdaj. Ma kaj eni niste hodili niti v šolo, da ne znate malo s svojo glavo mislit?
Istriano |  11 .08. 2020 ob  11: 51
-3
Proti temu, kolikor se je delalo prej, se zdaj dela bolj malo. Vsi večji projekti (garažna hiša) so bili pripravljeni s strani prejšnje občinske uprave. Tej zdajšnji EU sredstev ne znajo pridobivati, so pa znali izgubiti že zagotovljena za stolp.
B |  11 .08. 2020 ob  10: 56
Nagradno vprašanje: koliko je prehodov za pešce v največji KS MO Koper?
Gre se za KS Črni Kal...

eden ali dva?
Pa pločniki? Koliko metrov jih je?
Toliko o varnosti otrok in ostalih.