ZA KOPRČANOM SE JE OGLASILA SIRENA: Na hitri cesti peljal v nasprotno smer

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 28 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 69 klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali dve poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda so bile tri intervencije.

Fotografiji sta simbolični.

Včeraj ob 22.50 je na hitri cesti Bertoki–Koper osebni avto peljal po nasprotnem smernem vozišču. Policista sta s svetlobnimi in zvočnimi znaki zapeljala za omenjenim vozilom ter ga ustavila. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozilo vozil 46-letnik iz okolice Kopra. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi mu še obdolžilni predlog.

Ob 3.22 pa so policisti v Borštu ustavili 36-letnega Koprčana, voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je bil negativen, opravljen postopek za prepoznavo znakov oz. simptomov vožnje pod vplivom mamil ter hiter test pa je pokazal prisotnost kokaina in opiatov. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Na kraju so ugotovili, da je voznik kršil tudi določila zakona o nalezljivih boleznih, s tem ko se je nahajal izven naslova bivanja v času omejitve gibanja. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Pri Zazidu so policisti obravnavali sedem državljanov Afganistana, pri Rakitovcu pa šest državljanov Iraka. Postopki še potekajo, so zapisali na PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija