ZA AVTOMOBILSKI POSEL V LUKI KOPER IZBRANI "STARI ZNANCI": Razpis uspešen šele, ko so dvignili cene

Koper

Luka Koper je šele s tretjim razpisom uspela izbrati izvajalce za prevoze vozil z ladij in na ladje v pristanišču. Izbranih je bilo pet podjetij, ki bodo naslednja tri leta opravljala ta posel. Na prvi razpis, ki so ga objavili že oktobra, se je namreč prijavilo samo eno podjetje, pogoj pa so bile najmanj štiri oddane ponudbe. V tretje je očitno šlo.

V tretjem razpisu je Luka Koper dvignila cene storitev, ponudbe pa je oddalo pet podjetij. Ker so tri podjetja zbrala enako število točk, so vrstni red določili z žrebom.

Prihodnja tri leta bodo pretovor vozil v Luki Koper tako opravljali podjetje Novimat in Dutovelj, ki ga vodi Matjaž Pogačnik; Espada iz Trzina, ki jo vodi Edvin Vatovec, in koprsko podjetje T-Momo, ki ga vodi Muhamed Tairoski.

Nekaj manj točk sta zbrali izolsko podjetje Denisa Humarja Humade in koprski Ronai, ki ga vodita Asmira in Avdo Mehmedović. Vseh pet podjetij je tudi do sedaj opravljajo pretovor v koprskem pristanišču.

Kakšne so cene?

Premik vozila na skladiščnih površinah 112,30 evra brez DDV za skupino. Označevanje in evidentiranje vozil 15,45 evra brez DDV na uro za eno osebo. Pričvrščevanje vozil na ladji 1,83 evra brez DDV za eno vozilo, odčvrščevanje pa 0,66 evra brez DDV za vozilo. Nakladanje in razkladanje vozil Daimler 7,70 evra brez DDV za vozilo, piše v dokumentu na spletni strani Luke Koper. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pollux |  30 .12. 2021 ob  10: 01
Tipičen primer kartelnega dogovarjanja.
pollux |  30 .12. 2021 ob  09: 59
Lepo
vseved |  29 .12. 2021 ob  16: 23
Se je že začelo!