Z NARAŠČANJEM OKUŽB SE BORI TUDI NEMČIJA: Največji poskok po koncu aprila, v zadnjem dnevu 10 mrtvih

Svet

V Nemčiji so v minulih 24 urah potrdili največ novih okužb z novim koronavirusom od konca aprila, so davi po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočili z inštituta Roberta Kocha (RKI). V sredo so namreč potrdili 1707 okužb, kar je največ po 26. aprilu, ko jih je bilo v enem dnevu 1737.

Ob vrhuncu epidemije v začetku aprila so sicer v Nemčiji dnevno potrdili tudi po 6000 novih okužb. Kasneje je začelo število okužb upadati, od konca julija pa znova vztrajno narašča.

Točnih zaključkov glede razlogov za porast okužb ni, saj so v zadnjem času tudi povečali število testiranj. A porast okužb ni nujno povezan oziroma ni povezan zgolj s porastom števila testiranj, opozarjajo na RKI.

V tednu od 27. julija do 2. avgusta so tako na primer opravili 578.000 testiranj, dva tedna kasneje pa že 875.000. V tednu med 20. in 26. aprilom so jih medtem opravili le 364.000. Delež na koronavirus pozitivnih brisov je bil aprila približno petodstoten, zdaj pa je pri slabem odstotku.

Zaradi zapletov po okužbi s koronavirusom je sicer v Nemčiji doslej umrlo 9253 ljudi, v zadnjem dnevu deset, skupno pa se jih je doslej okužilo skoraj 230.000.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija