VSILJIVO BERAČENJE ROMUNSKE DRUŽINE NA PORTOROŠKI PLAŽI: Posredovati so morali policisti

Kronika

SInoči ob 23. uri so policisti v Portorožu, na podlagi prijave, obravnavali romunsko družino (moški, ženska in dva otroka) s psom, ki je vsiljivo pobirala prispevke po plaži. Izsledili so kombi, v katerem je spal 58-letni državljan Romunije, v času postopka z njim pa so se vozilu približali tudi ostali člani družine, in sicer 54-letna ženska in 55-letni moški. Vsem trem je bila izrečena globa zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru (beračenje na javnem kraju). Kršitve po zakonu o zaščiti živali policisti niso ugotovili. Policisti Policijske uprave (PU) Koper svetujejo vsem, ki bi se znašli v podobnem primeru, naj bodo pozorni na to, ali imajo osebe, ki pobirajo prispevke, ustrezno dovoljenje. "Če upravičenost pobiranja prispevkov ni izkazana, prispevkov ne dajajte. Prav tako oseb ne spustite v stanovanja, saj so v podobnih primerih pogoste priložnostne tatvine," sporočajo. Kot dodajajo, je potrebno v takšnih primerih čim prej obvestiti policijo na številko 113, pri čemer "bodite pozorni na osebni opis, vozilo itd."

Fotografije so simbolične.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 75 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 179 klicev. Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo, tri z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine in en vlom ter dve kaznivi dejanji ponarejanja listin. Zaradi kršitev javnega reda je bilo deset intervencij.

Dopoldan so v Izoli zasegli vozilo 58-letnemu Pirančanu, ker na vozilu ni imel pravih registrskih tablic, poleg tega se je vozil s pretečeno registracijo. Zoper njega bo vložen obdolžilni predlog.

Ob 13. uri je v Kopru padel 51-letni kolesar, ko je vanj trčil voznik osebnega avtomobila. 84-letnemu povzročitelju sledi globa. 

Ob 14.20 je na cesti od Izole proti Strunjanu na kolesarski poti padla 60-letna kolesarka. Nasproti naj bi pripeljalo več kolesarjev, katerim sta se umikala, zapeljala je na bankino in padla.

Ob 15.40 je prišlo do prometne nesreče v Obrovu. 53-letni državljan Italije se je z avtomobilom peljal od Kozine proti Obrovu in v ovinku z vozilom zapeljal naravnost. V tistem trenutku je pravilno po svojem voznem pasu pripeljal voznik kombiniranega vozila, 55-letni državljan Italije. V trčenju je bila ena oseba, sopotnica v kombiju, 17-letna državljanka Italije, huje poškodovana. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

V Strunjanu je nekdo iz parkiranega osebnega avtomobila ukradel denarnico z gotovino. Tudi v Luciji je nekdo vlomil v osebni avtomobil in ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

V Izoli so državljanu Nemčije z osebnega avtomobila ukradli šotor, vreden 2000 evrov. V Ankaranu pa je zvečer nekdo ukradel električno kolo KTM, bele barve, vredno 1500 evrov.

Policisti so včeraj zvečer prejeli prijavo občanke, da ji je nekdo zastrupil psa. Obravnavali so kaznivo dejanje mučenja živali.

Ob 19.30 uri sta se na vstopno stran mejnega prehoda Brezovica pri Gradinu z osebnim avtomobilom pripeljala dva državljana Slovenije. Policistom sta pokazala ponarejeni potrdili o prebolevnosti Covid-19. Dokumente so jima zasegli, sledi jima kazenska ovadba.

Ob 20.40 so policisti na Serminu 32-letnemu vozniku osebnega avtomobila odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,69 mg/l alkohola. Zoper voznika bo vložen obdolžilni predlog.

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 23 ilegalnih migrantov: v Rakitovcu dva državljana Irana, na Kozini tri državljane Afganistana, pri Mali Bukovici sedem državljanov Afganistana, na Kozini enega državljana Bangladeša.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
japajade |  13 .08. 2021 ob  12: 27
Ne samo na plaži! Zanimivo je opazovati, ko gostje lokalov v Kopru naenkrat pričnejo spravljat in skrivat osebne predmete na mizah, kajti to je znak, da so se pojavili "romuni s harmoniko" ali kvazi ”gluhonemi”, ki brez besed na mizo polagajo karkoli že, v pričakovanju prispevkov!
alfa |  13 .08. 2021 ob  06: 32
za take vsiljivce treba samo solzilec našponat v obraz
Pjero Panin |  13 .08. 2021 ob  02: 03
Postanem malo nostalgicen ko se spomnem Portoroza kaksen je biu preden se je zacela ta kapitalisticna revolucija in zdej se fura elitni turizem.
Nikoli vec ga ne bo,bilo je poleti zivljenje.. nabito poune ulice,sproscenost,muzika vsepovsod,ognjemeti...
Zdej spominja na bogatasa ki ima zavezano jahto v marini in sovrazi vse okoli sebe ker je gor osamljen ko budala
Prognostik |  12 .08. 2021 ob  22: 49
Na naši Obali ni več zaljubljencev, ki bi se sprehajali z roko v roki, ali objeti. Vse kar se danes počne je štancanje otrok, kot v tovarni. Vidiš berače, narkomane, ilegalce, inkasante, povsod je zaprto, povsod je vstopnina, povsod je parkirnina, povsod so italijani, žabarji. Kam je šel ta svet.
Artu |  12 .08. 2021 ob  15: 23
Pred tremi dnevi so bili na parkiriscu pri Koprski trznici…
Nina |  12 .08. 2021 ob  15: 13
Jih bojo ze pregnali...portoroska plaza je itak polna spijunov
vseved |  12 .08. 2021 ob  13: 53
Kdo ve, koliko tistih z ponarejenimi potrdili je bilo kaznovanih i In kako so bili kaznovani?