VSI ČLANI KNOVSA NEGATIVNI, JE PA OKUŽEN ŠE EN MINISTER: Ima blage simptome, ostaja v samoizolaciji

Slovenija

Člani komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) so po petkovi seji opravili PCR in hitre teste na novi koronavirus, vsi so negativni. Na seji je bil namreč direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Janez Stušek, ki so mu dan pozneje potrdili okužbo z novim koronavirusom. Konec prejšnjega tedna je bil minister za javno upravo Boštjan Koritnik v stiku s sodelavcem, za katerega je pozneje izvedel, da je okužen z novim koronavirusom. Ko ga je na rizični stik opozorila aplikacija #OstaniZdrav, se je samoizoliral. Na ponedeljkovem testiranju je bil negativen, včerajšnji test pa je bil pozitiven, so sporočili z ministrstva.

Boštjan Koritnik

Po testiranju v ponedeljek so se pri ministru razvili nekateri blagi simptomi, ki bi lahko spremljali okužbo, zato je minister preventivno ostal v samoizolaciji in danes ponovno opravil testiranje, ki pa je pokazalo pozitiven rezultat.

Na ministrstvu za javno upravo so navedli, da bo Koritnik v skladu z navodili NIJZ ostal v izolaciji in nato po 10 dneh ponovno opravil test.

Trenutno ima blažje simptome, malenkost povišano telesno temperaturo in glavobol, a s sodelavci komunicira preko telefona, e-sporočil in videokonferenčnih orodij ter normalno opravlja delovne naloge, so še navedli.

Z novim koronavirusom je okužen tudi direktor Sove Janez Stušek, ki se je v petek udeležil seje komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs), na kateri je bil skupaj z devetimi poslanci. Testi teh poslancev na novi koronavirus so bili negativni.

Do zdaj so bili s koronavirusom okuženi tudi ministri Andrej Vizjak, Anže Logar in Vasko Simoniti ter poslanci Matjaž Han, Danijel Krivec, Primož Siter, Soniboj Knežak, Gregor Židan, Tadeja Šuštar, Karmen Furman in Eva Irgl. Okužbo so med drugim potrdili tudi pri mariborskem županu Saši Arsenoviču.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija